Thursday, November 7, 2013

Bila Buyui di Bali

Last week aku dan Faryn bercuti ke Bali.  Lama betul kitaorg plan dari survey tiket, tempat, supir dan segala macam belum lagi dikira kegigihan mencari duit , berkeringat berlengas segala lagi (cerita harus nampak macam beria2, kahkah).

Maka hasilnya sampai juga kami ke sana.  Ye hanya kami berdua walaupun semua tak percaya (jgn kata kawan aku, kawan Faryn pun sama) yang kami berdua saja ke sana.  Ingat tak boleh ke? Hahaha. Lepas tu sampai di sana makan hati tengok mat saleh badan sasa- sasa berketak- ketak ditambah dengan muka yang menawan (abam mat saleh pakai kerusi roda pun hemsem yang mampu buat aku teringat dekat hero filem Avatar, ahhh mengapa tuhan kurniakan semua pandangan yang menawan ini di depan aku? hahah) semua nak berjalan dengan awek hot. Damn.

Malas la aku nak cerita mana kitaorg pergi, korang (kalau la ada orang yg baca la entry ni) pun boleh agak kot mana je nak pergi, bersepah dah orang lain buat review tak berbayar, Bali bukan tempat asing yang dilawati dah di zaman ini kan?

Pada aku pergi Bali ni best pada orang yang suka night life (of cos la kan), suka tengok kuil2 dia yang unik and suka pada tenang duduk dalam tempat sunyi mcm hutan tu.  Depends pada kita nak stay kat mana. Kalau suka bising- bising duduklah kat Kuta, nak feeling2 hanimun and sunyi sepi je pergi la Ubud tu , resort lawa2 byk.. tapi kalau ko jenis budget yang semalam harga 100++ jgn pulak nanti komplen dpt bilik mcm rumah tumpangan yang kepam. Ahaks!  Ala, kat mana- mana pun kalau ko bayar lebih maka dapat lebih la kan? Setimpal la dengan apa kau bayar. 

Pada aku percutian kali ni kira ok la, setimpal dengan apa aku nak.  Tension tu pun released jugak la. Eh tak yah cakap banyak la, tengok je la a few gambar ni.



Malam terakhir sebelum pulang kami stay dulu di Ubud. Memang rasa macam duduk kat kampung nenek aku masa kecik dulu.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........ paling hazab toilet dia. Memang la best open sky gini, tapi kalau sesiang ok lah, buatnya kena memerut mcm aku pkl 3 pagi tak ke nak menangis rasa?????



Antara tempat yang akan pergi kalau first time ke Bali .  Kalau kali kedua malas dah aku nak pergi, baik aku lepak je.



Orang party dlm pool aku rilek je lepak kat balkoni sambil makan buah/jajan kitaorg borong dekat Bedugul. Serius macam kpg.com . Hahahah.

Tamat. 

p/s: kalau nak aku cerita lelebih cakap la nanti aku cerita. (gitu.. feeling sgt)

Buyui

2 comments:

Che Sue said...

weh nanti kongsi hotel mana ko lepak tu..aku ni tah bila aa nk p Bali..teringin nyerr..tp part toilet ko tu, hahahah aku rasa aku pun kim salam laaa

Buyuiazliana said...

che sue: boleh beb, bila ko nak pergi ko ckp la..