Sunday, August 18, 2013

Aku mana ada cerita raya

Aku bukan ada cerita raya macam korang. Sebab aku bukan pergi beraya pun, ada la masak sikit- sikit sebab perut kena la di isi kan? Tahun ni as usual adik aku la ketua chef nya. Hangen chef sebab orang kat dalam rumah tu semua jenis ini tak boleh makan itu tak boleh makan , end up dia masak je suka hati dia sapa nak makan.. makan.. tak nak sudah. Hahah.

Baru 3-4 orang kat dapur tu dah berkelentung kelantang segala, belum lagi benda pecah, si kenit datang kacau lagi. Mulalah masa ni semua nak feeling jadi Celina la, Che Ta la.. Kencha Dewi la, Michael Ang la. Riuh rendah. Yang pasti aku amik peranan Azwan Ali sebab mata aku semak tengok dapur berkecah, so asal benda orang humban or biar terdedah je aku amik kutip basuh lap. Tak reti aku tengok orang masak dapur periuk kuali belanga semua berkecah ni. Sebab tu kalau aku masak, lepas habis tak perlu nak basuh periuk, pinggan segala, aku buat semua masa yang sama. Terel kan?? Hahah.

Aku pun feeling Che Ta jugak sebab aku tukang potong itu ini. Tapi dalam pada tu si chef yakni adik aku tu dah kalut sangat end up aku jugak kena prepare main dish. Jadinya aku namakan semua resepi aku semua ada akhir nama Mak Jah (nama arwah mak aku) macam AA namakan resepi dia semua nya Mak Tom kan? Hahh amik kau. Hahaha.

Belum lagi kenduri kendara dah kecoh bagai, ini kalau kenduri betul? Memang tak silap la aku order catering je selama ni.

Aku baru je naik kerja lepas cuti raya 2 minggu. Ko mampu cuti panjang camtu? Inipun esok aku dah nak berangkat ke India pulak. Bag hapa tak kemas lagi ni, dah la semalam luggage aku boleh pulak tak sampai2? Ini semua sebab delay dari Penang la ni. Nasib lagi stuck je kt KLIA tu buatnya dia terlepas macam kisah kawan aku sampai ke Bangkok terbangnya tak ke sehelai sepinggang je? Ada jugak tido pki selimut je. :P

Sekian cerita raya aku yang tak seberapa ini.

Buyui

4 comments:

azataq said...

kalau mak...lagi suka dok sorg2 kat dapur nok..semak jer kalau ada org lain...bkn tlg..semak lagi ada...kaau nak buat apa2 mkn besar segala kat rmh pon aku msk sensorg jer...selesai kemas dan bersih...x perlu hbs masak baru nak cuci segala kan...sambil tgu tumis menumis tu msk...dr melangut...elok lah pi cuci benda kat sinki..

Buyuiazliana said...

aku belajo sambil masak sambil kemas dari Pn Wong cikgu KH ms form 3 la ni. Hahahah.

FARYN said...

kim salam kat SRK..mwahhaaa

Buyuiazliana said...

ko nak aku pinang SRK pn bolehhhhhhhhhhh