Thursday, April 5, 2012

Kuching aka food fest


Saje bagi korang drooling tgk makanan ni. Kahkahkah...aku memang keji. 

So inilah hasil aku pergi Kuching hari, 3 days and 2 nights masa aku hanyalah dipenuhi dengan makan, gosip dan tidur. Ini makanan just for day 1 ok. Yang lain tu aku tak amik pun sebab sibuk makan, malas aku nak berjejer air liur tengok orang lain dah makan aku sebuk nak amik gamba or kacau orang dengan cakap "nanti..nanti... jangan makan lagi aku nak amik gambar'. Kan?

So yang lain tu biarlah next time aku pergi lagi untuk makan aku ambiklah.Itupun kalau aku tahan sabar.

Ok aku tengok ni dah aku lapar balik. Mana aku nak cekau especially umai dengan sayur midin tu.

Kepada sapa yang tatau midin tu rupe eh lebih kurang macam pucuk paku, tapi crunchy. Sedap I tell u. And umai...do i need to say more? Jangan risau, dia sikit pun tak hanyir, sebab dia dah letak beribu2 asam limau (kot?) so asid telah memasakkan isi ikan tu. 

Tips untuk sapa yang takut tapi nak try umai ni, sila jangan tengok lama2 ikan kau nak makan tu masa stage mentah tu, cepat- cepat ckp ikan ape nak then ko tunggu je dia siap. Dijamin ko akan rasa kenikmatan umai tu.

Eleh, sushi jepun tu leh hadap, takkan umai tak boleh kot?

Buyui

8 comments:

azataq said...

aku igt nak buat projek lah..mkn umai...dibuat sendiri...mesti lg berjejer tu nanti...ayam pansoh mr duncan...nak ke x dia buat ya...mak outstation mgu dpn ke kuching nok...sekian...!!! surirumah pon ada outstation hocay

VFN said...

cis..aku kelaparan!

Buyuiazliana said...

nok mak belajar mkn umai bukan dkt kuching..dkt sp hocay...means mak pn mampooo buat sendr hocay...tu pn kalau mak nk lah..hahha

Buyuiazliana said...

mission bg ko berjejer air liur accomplish!kahkahkahhh

azataq said...

oh..gitu kah...ah lantak..janji aku nak tunjuk jugak..nok..ko ada mkn salad chicken rice x??

Buyuiazliana said...

chicken rice kt mana? kuching? kt sana aku x mkn chicken rice. awat?

azataq said...

SALAD CHICKEN RICE..kuching lah.....mabeles...sini xda salad chicken rice....chicken rice adalah besepah....

Fatin Mraz said...

baru betul JJCM ni.. =P