Sunday, July 12, 2015

Selamat hari raya 2015!

Salam,

It's been a long time kan aku tak menceceh kat sini.  As usual banyak je dalam kepala otak ni nak menceceh but I don't think ada orang suka nak baca pun.  Inipun dah berapa kali dah aku create new post, aku taip aku delete.  My blogging mojo is officially gone.  Tapi, aku still suka baca entry orang. Tolong update please. Hahah. Kemain suruh orang update diri sendiri nan ado.

So, how's your puasa been so far? Dah dapat kejar pahala yang korang nak yang macam dicanang- canang dekat FB tu? Amboi, kemain ayat provoke cari gaduh aku ni, hahah!  For me, puasa this time paling cepat aku rasa tak terasa pun masa pantas berlalu. Eceh!  Maybe sebab tak macam tahun- tahun lepas kot, sebab aku memang spend 30 hari dengan family, takde dah makan sorang- sorang, then kira hari bila nak balik raya.  Memang habis pukul aku dekat SP. Siap pesan tak mau pergi mana- mana pun bulan puasa ni sebab nak stay in SP, I want to spend my time with my family (bukan beria fikir nak kejar Ramadhan, tapi lagi banyak fikir nak pergi pasar Ramadhan dapat cari makanan yang kena dengan selera, hahah).

So, tak berapa hari lagi nak raya.  As usual there's no raya preparation for me.  Raya for me is be with your family and makan. Lepas tu makan. Lepas tu makan lagi.  And I don't care time raya ko tak nak balik raya sebab nak jimat tol, minyak sebab semua barang naik harga ke, ko nak gi Korea segala hulu banat pun time raya, but you must be with your love ones malam raya and pagi raya. Pastu nak pergi mana, nak buat apa ko punya suka. 

So, what's raya means to you, people?

Buyui

2 comments:

Fatin Mraz said...

yup. raya sinonim dgn makan. dan makan lagi..

selamat hari raya twin!

Anonymous said...

Raya? a commitment....no longer a celebration tht i look forward...sedey....