Monday, January 25, 2010

bas aka jet pejuang


hari ni headline utusan malaysia wat report pasal bas2 ekpress yang x insaf2 bawak bas mcm pelesit..[amek ko...pelesit katanya..]. a few reporter berani mati diorg investigate sendiri tgk camne driver ni membawa bas yang feeling2 macam bawak jet pejuang githew...walaupun dah banyak dah cerita sana sini nyawa org melayang2 macam tu je...diorg ni yg insaf just for three days je ni sudah kembali normal..membawa bas macam bawak kapal selam [maybe diorg igt abes kuat langgar semut tepi jalan je kot...]

pada i la..i think elok x kalau kita suruh JPJ kena eskot sume bas2 ni setiap kali diorg bawak bas..keje JPJ ni duduk diam2 dalam bas tu...kalau menggila...abes la driver tu kena benti bawak bas..JPJ ni je ganti bawak bas ni spi ke mana2 destinantion ok x?tapi abah cakap tadi bila dengar my opinion "ala JPJ sekali pon asek kena "suap" je"[bkn sume kan..]..well..i cakap...kalau dia kena suap pon...kalau driver bawa gila2..last mau mati katak JPJ tu kan..so mana nak..kena suap ke nyawa melayang??

isk...mmg lagi la i x nak naik bas jauh2 ni..serrreeemmmm.....takut2..buka2 mata...sekali dengar "ma...rob..buka..." amik ko!

p/s:sdg menuju ke dunia baru

Nurul Azliana aka Buyui

4 comments:

AKuSEmpoiGirL said...

ha'ah... driver bas skarang byk yg mabuk2 bawak bas. kekadang terasa mcm naik roller coaster je. penah skali tu, sblm sy nak turun bas sy tekan bell selama yg boleh sampai lah bas tu berenti. hihihi... byk mata yg memandang, tp peduli ape makcik,asalkan hati ni puas memekakkan telinga driver bas tu. heeee....

buyuiazliana said...

sempoigirl:lain kali pergi je kt driver tu ketok pale dia sekali..jgn kata berenti...dgn awak sekali ditendangnyer keluar..hehe!

jejaka anggun said...

takutla.....

buyuiazliana said...

JA-entry i menakutkan ke?kalau tkt meh rermi naik beskal...jom?!!