Monday, March 5, 2012

Tanjat boboi..!!

Last week aku balik San Prancisco dengan adik. On the way tu adik aku ada tanya "Ape kek SR yang sedap". Aku kan mana gemo kek sangat. So, aku cakap je la "banana cokelat" dengan macam tak ada perasaan . Eh, ada perasaan suspicious la sikit sbb aku pikir minah ni nak detims ngan sape lak kt SR ni..haha!!

Sekali....balik SP sabtu tu, tetiba kazens aku bwk askar2 dia sekali dtg, aku tanya,

"aik camne tau kitaorg balik?".

kazen aku jawab "entah, saje je datang,try an error la kalau ada org adelah..kalau x ade kitaorg balik..". wah alasan....

yang abah aku tetiba nak order satay bagai, adik aku beriya mana bersama dengan mak  aku (kepada sapa yang pelik, mak betul aku dah tak ada kan..ni mak baru, kira mak aku la tu). Ni pakatan apakah? Ah lantak la korang aku layan hindustan lagi bagus.

Sekali adik aku keluar kek ni.. Hambik!

Sila abaikan nama skema aku. LOL
Korang kan.... patutlah la..yes tu memang surprise la pada aku yang dah lupa bila last aku celebrate birthday. Thank so mucho lah! Naseb la kek aku boleh telan..kalau ciskek? Aku tukang potong jelah korang makan aku tengok. Dan ucapan aku aritu "terima kasih la sebab surprisekan aku, tapi sila jangan tanya ni birthday yang keberapa". Miahaha!

Tu pn naseb adik aku ade hati nak main palit2 krim kat muka? Paleotak ko la sengal!

Askar dan anak2 askar, pandai sungguh no berlakon. Tgk gigih aku potong kek. Tak reti aku ptg kek sejak zaman berzaman lagi. 
Ni projek terbaru aku. Projek la sangat... aku print balik gambar2 dari zaman aku mula pakai camera digital since 2009 sampai la ke la ni. Baru nak print. Some i'll paste naik dinding white board kat opis even tho' ada yang cakap "white board u ni buat lekat Fridge magnet je ek". Ada aku kisah white board aku bukan whote board ko kan..?. Some of the pics aku ltk dalam frame or album. So ni adalah some of the pic. Yang lain macam muka Mr I tu sorry lah malas aku nak naik white board sebab muka dia too commercial for white board, dia billboard nak la. Kan??????????????????????

Wajah kesayangans hamba :P
Tu jelah . Bye

Buyui

9 comments:

azataq said...

Pertanyaan aku ni mungkin umum lah kot...dah kawen ker??

Buyuiazliana said...

umum betol soalan ko, ko tanya sape dh kawen? DM aku boleh x?

F A R Y N said...

happy sweet 16 weih!
bwahahahaaa

Buyuiazliana said...

salah tu! aku br 14. hahahahaha!

azataq said...

X dgr citer pon...hr tu dgr mcm br kenal jer.....

Buyuiazliana said...

nok kalau ko harapkan blog nk mengikuti perkembangan mak mmg x dapek la nok oii..mak bkn retis..

azataq said...

selalu reti jer bg tau tru ym ke gtalk ke...wasap ker...lol...bkn retis eyh...

Buyuiazliana said...

nok sejak ko pki tab yang mulanya ko ckp senang semua di hujung jari makin sepi mak rs ko dr alam maya ni..ewah.. koser aku ym ngn ko x reply2..

jejaka anggun said...

birthday ker.... happy birthday!