Wednesday, March 21, 2012

Wild boar

Tadi pagi aku on gtalk. Then dapat message dari budak Vietnam yang dulu sama kursus dengan aku tu. Dia tu memang asal aku on gtalkje mesti nak negur. Sampai status gtalk aku ni aku tulis camni "Dia ni pantang aku on". Sah dia tak paham kan? Haha. Keji.

Sebab dah lama aku tak layan dia kan, so pagi tadi aku layan la. Sian lak aku nengok ape salah say hi je kan. Tapi tu la dia ni, kalau dah dilayan makin sakit otak aku. Haritu dia minat kat kawan aku, dok la tanya betul ke kawan aku tu dah kawen. Ni sexcited dia cakap dalam bahasa Vietnam English dia tu, yang dia nak kawen hujung tahun ni. Aku pun cakap ah "congratulation!". Dah tu ape lagi aku nak cakap kan?

Tau tak tetiba dia tanya aku. "Do ypur country have wild boar?". Aku kan dah blur siap tanya Anim "Boar tu ape nok?". Hahah! Sekali itu adalah babi hutan ye, maafkan aku, aku tau pig je, wild boar tatau. At least si Vietnam ni tau gak la kan ape tu babi hutan dalam english. Lol.

Pastu bila aku tau wild boar tu natang ape, terus aku cakap "Yes, we have. In the jungle, you have to hunting". Hahahahah. Jawapan selamat dowh. Mana nak tau, dia tanya tu nak buat jamu kenduri kawen dia tak pasal dia suruh aku beli pos kat dia tak ke pitam? Walaupun wild boar tu Anim cakap bersepah tepi highway karak tu. Hahahaha.

Sapa ada rasa nak jadi tokei babi hutan? Vietnam tengah cari bekalan ni aku rasa.

Buyui

8 comments:

VFN said...

aku nak jadi supplier!
hjhaahahhaaa

Buyuiazliana said...

ok ko weekend ni dh boleh mula la cari mana yg ptt pastu buat kandang siap2 la blakang umah... aku tak sure dia nak yg idup ke yg mati. kalau nk daging ko sembelih dulu siap2 tau. hahahahaha!

azataq said...

kat boston besepah nok...wahakakaka

jejaka anggun said...

suruh dia gi kuala pilah. wild boar masuk kampung kot...

Buyuiazliana said...

ko nk tlg tangkap x? haha!

Buyuiazliana said...

aku tak rasa dia nk trn pilah cr nok...silap2 aku yg kena cr tlg bg kt dia..haha!

sharifah rosidah said...

Perkataan babi hutan tu pun dah nak buat aunty teemuntah, cakap dengan dia sorry we dont eat wild boar.

Buyuiazliana said...

dia tak tanya aunty kita mkn ke x, tp hint dia tu buat sy fikir macam2..haha!