Thursday, April 4, 2013

Keek freak

The  latest feeling of urbanista after durian creep season is Keek. Sapa yang tak tahu ape itu keek, or tahu tapi tak paham cara guna dia or fungsi dia meh dekat dekat , rapat rapat, hempap- hempap (eh?) dekat ahkak. Benda alah ni adalah one of social network. Dia adik beradik dengan instagram (pengguna bb syuh syuh pergi jauh2 korang instagram pun takde kan.. hahah) tapi beza dia korang kena upload video for 36 secs sahaja. So ur followers will like, comment dekat ur video. Benda alah ni selalu celebrities la dok selalu buat upload kat utube or vlog kan? Adik aku sendiri pernah nampak one artis ni dok cakap sorang- sorang dalam flight. Dia tu artis. Tapi adik aku still cakap macam orang tak betul je feeling-feeling gitu. Hahah.

In denial to tell you that aku pun nk feeling urbanista (hahahahaha) jugak,  aku pun register dah la my keek account.  Ye aku dah register, TAPI......... (ada tapi tu nampak tak in denial sangat aku ni, hahah) so far I dont upload any video of myself, even video apa- apa pun apatah lagi video aku cakap sorang- sorang and say "Hi, Keekers, I am Buyui. Saya sekarang tengah tunggu makanan tak sampai lagi". And after that dah sampai makanan tak sebelum Bismillah upload lagi video "Hi, it's me again, I tengah makan nasi goreng ikan masin ni, " sambil hala camera ke pinggan nasik goreng aku. NOOOOOOOOOOOOO.... setakat ini aku belum tergerak hati or sampai hati nak feeling aku macam Lisa Surihani or Kim Kardash. Follower pun takde tak ke aku rasa macam aku gila cakap sorang- sorang feeling aku ni VJ MTV? Orang lain boleh buat and aku boleh je layan tengok, but kalau aku sendiri? Tak lagilah kot. Nak ambik gambar sendiri pun aku malu , apatah lagi ko nak suruh aku cakap sorang- sorang? Gulp!

To be honest aku ada la follow a few people dalam keek ni. And frankly speaking, I really enjoy with ur video guys. Seriously, korang jangan terasa aku cakap kat korang pulak wei. Aku memang ghalit tengok video korang.  Ada la jugak benda aku boleh isi masa lapang aku yang terlalu lapang sangat ni. Haha. So keep it up wei. Aku suka tengok. Tapi so far aku tak reti or malu (sila la percaya aku pemalu) nak cakap sorang- sorang gitu. I'll think the coolest way nak upload vid ape nanti. Nanti tu tatau la bila kan?

Weekend lepas aku ada la tengok Lawak Ke Der 2 tu. Ada la funny and ada la part bosan jugak. For me aku rasa bosan lawak Jozan. Dah biasa dah. Harith Iskander is damn funny. Tengok ulang kali pun aku still gelak terbahak. Ada one story was about a fact (kot la) which woman sehari kalau bercakap lebih dari 20,000 patah  perkataan. And guess what apa yang aku dapat bila aku search users dekat keek ni. Dari list aku tengok tu, SEMUANYA PEREMPUAN or feeling dia perempun!!! Hahahahahaha. Yelah pompuan banyak cakap la kan? Hehehe.

p/s: aku just find out pokok tu nama siang dia Remy, nama malam dia Vivien. Ahaks!

Buyui

2 comments:

FARYN said...

pokok kau transgender.. ahhaaha

Buyuiazliana said...

faryn: mungkin dia salah pilih kawan dl. haha. pengaruh rakan sebaya.