Tuesday, September 27, 2011

Forum Kak Nam

Aku ada satu cerita [wah feeling macam story teller sangat aku tau]

Arwah mak aku ni ada la cousin. Aku adik beradik pun still lagi baik dengan cousin arwah mak aku tu tapi paling rapat tu dengan yang sulung je lah. Adik beradik dia yang lain tu kureng la meaning kalau tak ada sakit pening ke memang tak jumpa lah. Silap-silap kalau jumpa tengah jalan pun tak kenal kot?

*************

Ok penulisan aku stuck kejap melayan orang perasan bagus sangat ni. Kalau cakap elok-elok pun orang tau la kau tu orang bagus semua orang la nak sembah kau kalau nak satu2 benda kan..?

Ok abaikan selingan tadi.

************

Sambung balik;

Then one day, adik cousin mak aku ni call, tetiba je call, yang selama ni no phone aku pun dia tak pernah nak simpan, then aku pun sama tak simpan nombor dia, just nombor akak dia je aku ada, called la aku..then dia cakap nak no phone adik aku. Then aku syak ni mesti kes ada kaitan la dengan drama bersiri kepolisan kan? Tapi dah gaya macam nak mesra la kunun aku pun mengkaknamkan diri. Silap aku jugak la p Kak Nam sapa suruh. Dah kata sedarah sedaging kan?Aku pun mesra la kunun...

Sekali dia macam berat la nak cerita. Ok fine. Tapi yang syoknya tetiba speaking ni dengan aku. Pulak..?Dah macam aku ni gaya operator telefon ke ape dengan dia ni?

"I need some advice from him,". Wah gitu...

Aku pun layan la balik feeling-feeling aku ni kerja Customer Service layan customer call dari Vietnam.

Ok lah dah ko tak nak cerita kan dengan aku, macam la sok2 aku tak bukak sesi bual Kak Nam dengan adik aku kan...?

Sekali adik aku cakap, "Dia kena tipu duit, so bukan kes gerak khas aku minggu ni, so aku pass kat Montek,". Montek tu bini dia lah merangkap SIL aku.

So dah kata Kak Nam pret-pret sangat, aku tujulah ke Montek lak tanya [aku host forum ni].

Montek cakap "Dia chatting dengan foreigner [aku syak ni mesti whats up my Nigga la ni, aku kan host mesti la buat banyak research ] , lepas tu orang tu datang Malaysia , stuck dekat KLIA, orang yang terlibat tu called, dia cakap bank in RM**** , so dia bank in la, lepas tu orang tu lesap,"

La......awat bijak sangat ni....?????Punyalah kasih sayang sangat kan....???Mintak simpang la aku buta chenta sampai macam tu sekali. Kot ye buta chenta akal janganlah buta sekali boleh tak kak?Tak pernah jumpa simply nak bagi duit macam tu. Aku ni dasar kemut, satu sen pun aku tak bagi. Insya Allah .

Sudahnya memang duit dia lesap camtu je lah. Nak trace pun macam mana kan?

Aku nak je nasihat dekat dia ni, "Banyak-banyak la tengok gerak khas ye kak bukan CSI, at least gerak khas tu ade la kes-kes yang jadi kat Malaysia ni, kurang-kurang nak kena tipu boleh tepis siap-siap," Aku rasalah kan?

Buyui

4 comments:

F A R Y N said...

camnela depa ni bley jatuh centa ngan nigga..
hitam berkilat... wakakkaaa

buyuiazliana said...

Faryn : payah wei bila blackout gigi je leh jd flashlight..hahahah

jejaka anggun said...

bangang.

MarriageForIdiots said...

Dia tak baca newspaper ke...Kira macam sedekah kat Africa je lah..Buyui takkan kasi duit, dia mintak lagi duit ada lah