Monday, June 7, 2010

lets marathon

mula-mula niat di hati online ni sebab nak cek email je [penat drive for almost 4 hours ni tak hilang lagi] sebab dengar2nya next week ada meeting call..what??!!!!!ni mak hangen ni...ai nak coti hokeh.....sekali cek tak de pulak email tu..adakah aku dipinggirkan atau boss aku yang propa tak nak kasik ai apply cuti....tak aci tau...esok first thing in the morning harus cari dulu memo meeting tu then apply cuti..that's it!!





last week ai tengok marathon for two movies...satu memang nak tengok shrek la [nama pun pengikut setia shrek] sekali..ai hampa la dengan cerita dia....or it's only me feel boring?mana king arthur?maybe jalan cerita dia for me la tak boleh gelak gila-gila macam tengok Shrek 1-3 dulu kot...who's with me..





cerita kedua...ok2 aku tengok cerita melayu ..so what??kenapa ai nak tengok sangat LBS ni??sebab 1. novel ni lahir masa zaman ai sekolah dulu ni..legend habis 2. cinematography bapaklah lawanya... so for me...jalan cerita ok la...sebab memang ai dah tau jalan cerita dia...mutu gaya lakonan pelakon-pelakon dia...yes ai puji Q Haidar...serious dia memang layak menang aktor terbaik ...menakutkan ok masa scene dia mengamuk tu!so pada orang-orang yang memang tak tengok cerita melayu or takut kantoi orang nampak dia tengok cerita melayu u can wait for the dvd or raya nanti mesti ada kan kt tv...so mentara uols nak tunggu tu why don't uols pergi cari dekat sapa-sapa yang ada novel ni..baca dan fahamkan dulu...tapi tema dia ai cakap siap-siap..jiwang,tangkap leleh habis la..


p/s:minggu hectic belum lagi habis


Buyui

6 comments:

jejaka anggun said...

nampak trailer mcm best citer setan tuh tp mengenangkan tahap hindustan punyer dewa jiwangnya tetibe rase cam malas plak nak tgk.

buyuiazliana said...

JA-kita selalu tertipoo dengan trailer n making of....tapi mmg slow a bit la dr segi gaya lakionan dia..jalan citer dia laju la kalau nk compare ngn novel dia yg bapak tebal tu....

Anonymous said...

i completely disagree when u said Shrek 4 tak besh!

buyuiazliana said...

org selalu x stuju ngn aku-ko mmg sume mana ada pernah stuju ngn aku kan?

Anonymous said...

hahahahha...aku suka baca belog kawan ko..si Princess Gumuk tu. ko dah ada pencabar!!! tapi y tak leh komen ar kt belog die?
krem salam kt princess gumuk ya!

buyuiazliana said...

Mr I:aah..mmg syiok belog dia....dia tu terpedaya ngn belog kak senduk hasil dr promosi aku gak..so aku x rasa tercabar ape pon....x leh komen erk?maybe becoz u anoy kot...nanti ai inform dia k?