Tuesday, June 29, 2010

new family member

that day ai ada mention kan family ai ada new family member?uisk...bukan new mak tiri okeh...bukan yang tu..ini ikan kelisa ni ha..baru je baby besar ada la setengah jari [apa la punya ukuran pakai jari aku buat standard piawai] konon2 bak kata abah sisik dia kilau emas la nanti...we'll see...lepas tu dia kata nanti laku oo....ratus hebu rega dia orang nak..eleh...kot yer nak jual tetiba kan...?bunyi ai macam orang jeles dapat adik baru eh?

kepada kau si ikan kelisa adik baru ai..kalau-kalau abah dah belikan kau lappy nanti ko boleh blogging [aku tau ko anak kesayangan dia sekarang] ko baca belog kakak sulung ko ni..muka dah la sombong okeh..ko perasan la ko mahal kan ..kalau boleh jual siap kau sok besar aku jual ko kt orang cina..haha!oo...bila aku panggil kau [nama dia Double H] siap buat muka paling lagi erk ko...ko hengat ko chantek?lepas tu amboi2..makanan kau dah konker dalam freezer dalam peti ais tu mana pulak aku nak letak eskrem aku segala...cis punya Double H!







ini la lebih kurang rupa Double H sekarang ni..masak asam pedas pun tak sedap lagi ni..


ini la rupa kalau si Double H ni besau esok2...kasik bakar!![nasib la bapak aku buta IT..kalau tak matikla]

hah rumah si Double H ni...betul ke ha spesis kau tak boleh nak letak rumpai segala?tengok?see?kekwat tak sampai rumput rumpai segala kau tak nak share..itu belum kira lagi letak kawan2 lain...dia nak dia sekor-sekor kat situ..ko kan Double H...mentang kau sisik emas konon [aku dok tgk takde lah lagi] ko hengat ko anak emas la?kalau emas tulen lama dah aku kikis-kikis buat chenchen!


sori uols sebab ai masih lagi belum menyesuaikan diri bersama Double H so masih lagi takde family potret bersama..so kepada Double H welcome to Mr J's family..mulut kakak memang macam ni...tapi ati ada baik maaa....eh...nanti ada sessi orientation tau...kakak takda masa nak buat lagi la sekarang ni...:)




p/s:ai ni suke je binatsz2 ni..tapi nak bela cannot la...too much and many commitment..


Buyui

7 comments:

azataq said...

ni lagi sorg nak masak kelisa ni asam pedas...kesian nasib itu ikan dapat akak mcm kau nok....isk isk isk...koser lah....

buyuiazliana said...

cher:adik beradik biasalah la nok....gaduh2 manja....tp hati mak baik okeh....cuba ko tanya adik2 aku yg lain..miahahaha!

jejaka anggun said...

Ada cina nak beli ikan kelisa neighbor dulu. Rega 10k tp dia x nak jual. Skalik sebln 2 lepas tuh ikan tuh mati. Hahah. Sah2 kene santau angin ngan cina tuh kan?

jejaka anggun said...

Ada cina nak beli ikan kelisa neighbor dulu. Rega 10k tp dia x nak jual. Skalik sebln 2 lepas tuh ikan tuh mati. Hahah. Sah2 kene santau angin ngan cina tuh kan?

Anonymous said...

hm...ingt tak bela ikan tanda 1st stage loneliness kan...hm...may b ko harus mencari calon mak tiri :)

buyuiazliana said...

JA-so kalau ada org offer ai jual je tanpa pikir panjang..miahahahaha!10 k tuuu....aku akan up lg...

mr i-biar la dia carik sendr...apehal lak aku kena carik..nk baya la upah!

Anonymous said...

Update la apa jadik kt ikan ni...dah kena jual ke...dah beso ke...or dah kiok.....