Thursday, November 18, 2010

typical malay movie

hello,

lama kan ai x bersiaran [seriyes sekang terasa baca berita buletin 1.30 :P] ?

x caya tanyalah cherly mmg lama kan mak x online nok?buzy jenjalan katanya...next week masuk balik opis baru ko tau kan Miss B langit tinggi rendah..eh aku ade ke keje banyak? :P

so last week lepak wif kak shma so dia tunjuklah ape yg dia tgk kt her twitter..its about #typicalmalaymovies.. duh mmg la lawak and we gelak all the time

antaranya ialah:

1. tahniah, isteri encik mengandung .... bulan.(dialog yg sama for the doc) then husband n wife gembira dalam sedih....

2. kalau sakit nak kanser otak, kanser jantung, dan mesti akan mati dalam masa 3 bulan.

3. mesti ade dialog boleh tak?? ' Awak diam boleh tak??!!'"And wajib mesti air dieorg minum berwarna.apekahh!

4. scene rogol, mula2 perogol lol pastu bukak zip seluar. Pastu tukar shot perempuan menangis lepas dirogol

5. anak orang kaya baru balik dari UK tak reti cakap melayu dimainkan oleh pelakon x reti cakap omputih.

6.Fauziah Nawi confirm jadi mak, pastu nangis sebab anak durhaka.

7. orang jahat obvious sgt.muka parut,perut buncit,kepala botak,ada misai,cakap 'gua lu', nak gengster habis

8. kalau cerita seram dlm hutan atau umah tpencil, mesti henfon xde reception.

9. the CEO always has this fancy office, but his desk is very clear. Macam tak buat kerja!

10. scene minum kat kedai tak pernah minum sampai habis. kadang² tak minum pon dah blah.

11. watak nerd mesti pakai spek besar & tebal, butang baju smp atas. kadang² seluar pon atas pusat, baju tuck in

12. "kau binatang,sanggup kau hancurkan hidup aku"..mana sempat dh nk ckp camni..zaman skang terus "KIMEKS KO.!" Hahahah

13.cerita seram mesti ada pompuan super-annoying-tapi-muka-bole-tahan yang kerja dia menjerrriiiiiitt je!

14. Pinggan jatuh pecah. "Mak tak sedap hati la" Pinggan jatuh je kot. Pinggan!

15. orang jahat mesti gelak kuat² dan banyak kali. mostly secara berjemaah

16. dialog biasa scene polis "kau kau kau, ikut dia. kau, kau, ikut aku"

17. Scene minum kat 'coffee house', mesti order 'fresh orange' .

18. Hero mesti anak Dato', duduk rumah besar, naik kereta sport dan breakfast makan roti bakar bersama air jus oren.

19. 'KAU MEMANG JANTAN TAK GUNA"

20. "MAK NI TAK PAHAM KE? AKU CAKAP AKU NAK DUIT, AKU NAK DUIT" <--- nak beli dadah

dah sikit2 sudeh...lain2 tu carik sendirik..

source:tweet org ramai

P/S:pening asal raya haji je mabuk daging

Buyui

7 comments:

Cherrylicious said...

ngahahahaha....sebab tu mak x tgk cerita melayu nok...koser.....

ko kembali bersiaran...mak plak yg x bersiaran...

buyuiazliana said...

mak bersiaran pon lite2 je nok...ko tu mmg la biz women katanyer...

FATIN MRAZ said...

x bersiaran oke lagi.. aku ni siaran tergendala ajer nih.. uhuk3

jejaka anggun said...

8 ngan 11 tepat sekali. tahniah!

Asma said...

hehehe...x ley blhkan...ari tu aku tertengok cite miah ke apa yg faezah elai belakon jd cleaner tp rambut oren, kuku berkilat pegi pedicure n mekap x tinggal punyer..hampeh tul!!

buyuiazliana said...

fatin:org x pki arial dah sume pki astro..accept kalau ujan mmg siaran tergendala..muehehhehe

JA: rasa2 sume pon mmg tepat

ama: aku x tgk citer tu , dr iklan pon dh tau dah...

Cherrylicious said...

plg kuat si fatin service currently not available....hahahaha....