Monday, November 29, 2010

expecto patronum!!

memang la kadang2 kita bila tgk org jalan sorang2 kita akan cakap "eh dia ni lonely ke..?mana kawan dia? kena pulau ke dgn kawan2?laki dia mana?gf dia mana?dia ni x de bf ke?"

eh itu hanyalah perasaan orang bila kena jalan sorang2..nak2 lagi kena tengok wayang sorang2..bukankah kita semua memikirkan benda yang sama?

tweet dari kak shima that day : "ape jiwa kacau ke tengok wayang sorang" tak cukup dgn tweet on phone she said "gila tak tentu arah pergi tengok wayang sorang2"

dah tuuuuuuuuuuu.....dah alang2 balik san prancisco ni baik ai pergi tgk sequel harry potter tu cepat sebab kalau dah balik Texas mana ada wayang nak tengok..nak tengok dvd..we are talking about Death Hollow part 1 okeh..yang buku dia aku dah katam 3 kali..then pas balik tgk wayang ulang balik..nak refresh balik mana2 yang tinggal including ai dah hangkut sekali all my HP DVD'S Collections balik ke Texas [naseb buku pon x hangkut sama just bawak balik buku last je] so..di kesempatan ini, baik aku pergi tgk sorg2 pon x pe!who cares?!biar la syok sendiri pon..janji aku puas hati....[oh!naseb baik la ok la not bad x la gelap sangat gambaq dia compare to Half Blood Prince Movie dulu]

sekali kannnnnnnnn....bila ai nak duduk [oh saje je mintak seat tepi sekalii senang nak kuar je pas abes nantii] sebelah kiri ai duduklah seorang jejaka [ecehcehceh jejaka la sangattt] sorang2 jugak....yang penting..hensem uols....!!eh2 sangatlah pandai orang tiket ni kasik orang tgk sorang2 ni duduk sama2 lah....ai rasa kalau la HP ni 3 jam mau dah lepas tu kitaorg discuss bout that movie macam dulu masa abes tengok Half Blood Prince ai n a few unknown girls boleh discuss dalam toilet ramai2 sambil2 tunggu giliran nak masuk toilet..yes Mrs M believe me, HP ni menyatukan semua peminat dia..haha!

about that movie..Mrs M pon thinking the same thing wif me, sekarang ni HP mana ada dah budak2 yang tengok, i mean kids la..semuanya orang2 dewasa..budak2 tgk sah la x paham dah...unless dia tu mmg follow dari zaman HP-sorcerers stone dulu [maybe masa tu dia umo 7 thn] sekang ni mesti dia dh besar kan...?and kalau uols x baca buku, i rasa baik la tak yah usaha nak tgk movie dia..sah mmg x paham spi ke sudah ko ulang la 10 kali pun..mmg x paham nyer...so the books explain everything!

p/s: alamak!terkipas susah mati harry potter pulak....shesshhh!!

Buyui


9 comments:

azataq said...

should i read the book oso b4 watch that movie...i dengar chaq cerita pun ai dah tau pada sesapa yg x baca buku mmg lah rasa x syioknya cerita itu sebab xda action...n sebab xda action byk sgt..maka mak pilih tuk dvd cetak rompak jer...ngahahahaha...[dlm erti kata lain xda org nak temankan mak gi tgk....ouwh sedih..]plus...nak hadap ipoh sensorg...mak p tgk...mr a jaga anak luar panggung..boleh???

p/s: cam mana nak buat paperwork tuk baitulmal yer...aduhlah....

buyuiazliana said...

cher:ha tau x pe..nak2 nanti part ii mmg akan ada action since berperang kt hogwards opsss terlepas citer..ngehngehngeh

ko ni apesal lak nk wt paperwork baitumal ni...mak demam 2 mlm ni so mlm x leh online la..tgk la malam kang cmne kesihatan mak...huhu

FATIN MRAZ said...

itu la benda yg sy x penah buat. penah rase nak buat tp x kesampaian.. tgk muvie alone2.. HP da lama x folo.. huk3

buyuiazliana said...

fatin:oh sy dah pernah buat 2 kali..muehehehe!so pasni akan buat lg sbb kawan sume dh ade komitment i have to admit it

ko lg2 ade dha iriz cmne nk tgk movie sengsorang kan....

MarriageForIdiots said...

boleh la pi tengok wayang sorang2 lagi memandangkan terbukti jejaka hensem pun buat benda yang sama.Ada teman lam gelap..

azataq said...

paperwork lah...nak minta pinjaman tanpa bunga...baitulmal jer...bank islam pun ada bunga woooo

buyuiazliana said...

MM:itu pon naseb ada..kalau x de...?hahaha...

CHer:oo mana mak tau..mak bukan bussiness women katanyer... :P

jejaka anggun said...

JA x baca buku pun elok jer faham citer dia....

buyuiazliana said...

kot i otak lembab kot...tp dulu ai boleh tgk lg movie without reading the book tp lepas part 4 tu mmg x paham dah