Wednesday, December 1, 2010

kempen khidmat masyarakat : chatroom

ai read Mrs MM's blog just now..pity her meroyan sebab i was not around , sebab kena pergi Kazashtan Baru katanyer...apsal u tak cakap ai pergi Kampung Baru..haha!

so uols boleh view here for the entry [promosiiiii] it's bout dia chat dengan stranger..gilalah lawak siap nak fly pergi paris sebab nak hilang gemuruh nak kawin..oi stranger ko buat lawak nak masuk raja lawak ke nanti?

as for me..manusia yang memang selalu je negative thinking dengan org lain [it was the real me la kan Mrs MM?haha!] nak2 lagi strangers ,straightly ai akan cakap stranger ni sah2 la nak mancing Mrs MM dgn bunyik paris dia tu konon2 nanti supaya minah ni boleh sampai terkeluar bijik matalah percaya cakap dia..then keje ape..architect?ko ni ade firm sendiri ke sampai nak kawen nanti nak cuti lagi..then ni fly lagi..so keje ko x de la sangat kan..?My twin fatin...hehe..sila jawab kejap architect ni betul ke rilex..ke firm dia ni nak tutup dah wei?hahahaha!kalau betul ko architect dah stabil ok gak boleh ai mintak tlg plan ai nak buat 3 shopping mall kat texas ni la ai rasa including ade panggung wayang sekali..boley?

alamak...aku pulak terlebey sudah pi kutuk ni strangers..sebenarnya tujuan entry ni ai nak cakap...chatting ni mmg mudah2 la orang nak tipu orang..susah nak cari orang yang betul jujur la kalau bab2 nak tackle2 awek on chatroom ni...sebab mana ada la orang yang nak carik pilihan hidup tu senang mcm hadap je chatroom 24jam then dapat bini..kan...?sah2 la mesti 99% semua tu main2 je lah...unless mmg kot kita kenal sedara mara kawan dia ke ape ke..kalau jodoh jugak tu nak buat macam mana...tapi elehh.bape ramai je kawen sebab kenal online ni..rasa2 statistik kena rogol masa blind date lagi ramai kot dari yang kawen kawan chatting ni..

and last week ai ada share kat twitter one campaign by government pasal benda ni...baca2 iklan ni mmg lawak la..tapi ada betulnya..check this out


p/s:jadilah pengguna internet yang bijak :p

Buyui

6 comments:

azataq said...

saya bijak

jejaka anggun said...

cinta dr laman web? hmmm.... zaman skang nih org nak main2 jer dlm tenet nih.... aku pun sama. hahah!!

FATIN MRAZ said...

bace 1st paragraph, then terus click ur promoted blog tuh (menjadik ur promotion.. ai terus click sbb nak more elaboration on meroyan tuh)..
then smbg bace, ai x tekejut la my twin.. ramai sgt stranger kat luar sana yg lam chatroom keje mesti kalo x bisnesman impot expot, engineer or yg mcm kes tu..apa akitek? bestnyer la kan..
kalo betul cenggitu.
nway, aku jer yg the only married kat sini..akitek2 lain yg elder than me, masih single mingle.. n mcm x dpt nak setel down pun.. huhuhu
sbb tu my other work is as 'profiler' .. suke jer nak bace2 telatah org ni.. ilmu 'iqra' gitu.. bace kondisi..

p/s: nway, likely.. best nyer ada nama ai kat label tuh.. tu yg komen pjg lebar nih..

buyuiazliana said...

cher:tahniah anda bijak

JA:kan.....just for fun blehlah....ko la jejaka tipu tu?

Fatin:kan..aku agak dh ko mesti suke nama ko ade kt label tu..haha!see..aku ckp dh mana ade arkitek yg ade masa nk chatting2 ni..haha!

MarriageForIdiots said...

haha "...memang adik cari penyakit" .Its true..finally they come up with a campaign eh?Tapi i've met at least 3 ppl i know jumpe pasangan online..(dlm hati I gelak besar, sorry ah klu ada yg terasa)
hey b, tu Fatin ada colleagues abang senibina yg single ..hehe

buyuiazliana said...

MM:sape met online?i kenal ke?haha!

tu mcm makcik2 dh bunyik ayat last tu makcik!