Wednesday, December 22, 2010

difference between BB and bb



As we know technolgy makin canggih manggih kan?sana sini sinun sume la pakai teknologi gempak sana sini..kalau duduk luar2 key hell maybe tak terasa sangat [tp bandar metro mcm key hell tu ambik kiralah sekali like jb n penang] kita boleh tgk rata2 sume dgn gajet, terbaru ai nampak budak dalam umo darjah 3 pakai iphone![maybe tu mak dia punya kot...tapi ko ada kasik adik ko umo darjah 3 pgg iphone ko?ada?uish...semut nak lalu pon ko x kasik kan..?mahal katanyer..]

Anak sape tah [macam rasa Kak Shima yang cerita] org tu beikan anak dia umo 6 thn ipad..fine...budak tu pad pon x kenal lg..ko dh belikan...sng main game katanya [apakah alasan?baik beli PSP je]...fine..tu duit ko..ko punya sukalah..belikanlah ai sekali pon bolehhh..... :P

Tu cerita pasal iphone, ipad..ni masuk blackberry pulak...semlm Mrs MM texted me “B, u tau x my cousin umo 18 thn dh pki bb, kawan dia keje part time kedai telefon pn pki..” ye bunyik agak x puas hati di situ ye Mrs MM...mana taknya..bila dia mintak kat BPM BB [singkatan blackberry] BPM igt dia nak bb [singkatan utk baby] , LOL

So pada ai BB or bb x byk beza, Mrs MM cakap u jaga BB mcm jaga bb kan?ko tatang dia..x bg jatuh, belai2 dia, sentiasa ada dalam tgn, even ke toilet pon bawak [oii aku x bawak okeh..toilet cangkung payah, haha!] so apa beza ko tatang BB and bb?sama kan?so there’s no difference at all!!

p/s: my friend pernah cakap kalau nak pki BB or dslr sbb nak bergaya menunjuk2 baik x payah pakai..tu bukan kayu ukuran, tu kayu tongkat harry potter yg patah tu je =P

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

iphone tuh dr china... mmg ramai budak pakai. anak buah ai pun pakai....

bb tuh sebab dah murah dah skang nih... bole bayar instalment tp terikat ngan kontrak...

buyuiazliana said...

JA:kan?tu rmi org dh pakai sekarang bersepah...tp kalau kt Texas ni masih jakun.. :P