Monday, December 20, 2010

it's all about the place - part 3

kita bersambung lg pasal cerita ai tu..alang2 ai free ni biar aku karang abes..auto publish jek...so uols akan disajikan dgn entry2 baru awal pg..wah....kemain lg..haha!

ok this time nk citer ape lak erk..?lets see..ok kita citer pasal niaga2 lak...ni pun antara tips penting pd yg tujuan dia nk ke Beijing nak menghabehkan duit bonus laki dia , nak habiskan duit sendiri macam la nk beli kt Malaysia ni dh x boleh dah, rasa mak cakap "ok pas SPM lets p obersea, so ko nk ape cakap je" or rasa nak pki iphone tp x mampu tp nak berlagaks gak..so ke cinolah uols..

kalau ada yg tatau Bejing ni ade ape la tiap kali org Malaysia kerumun nak pergi sgt ni..ialah dia ada jual brg2 murah mcm kt Bnadung, Jakarta bagai tu...cuma jenis barang dia jual tu lainlah sikit pada Indonesia sbb culture dia la..maybe pada pemerhatian ai la..makcik2 ni ligat nak beli table cloth [seriyes ai x paham beriya benor nak jugak p beli table cloth tu] , silk [ori or tak ori..kalau x ori pon ckp je balik nanti dia beli ori pon ada jugak] , gajet2 murah [ip, bb bgi tu..tp seriyes sana dia jual iphone mcm uols pergi pasar depa doklaung "ikan2..mari2" mcm tu la dia laung iphone tu ~hina x rasa?] ha tu je la pasalnya org rmi nak p Beijing , yg ai rasa cm lawak ko nak p beli kain meja spi ke Beijing la?x pe la makcik janji ko bahagia..duit laki ko kan...?sukalah...

so dia akan bawak uols ke tempat2 mcm ala2 Low Yat [utk gajet] then mcm ala2 Sg Wang [utk uols beli handbeg , table cloth segala tu] tu kira mall dia la..dia panggil silk market.

so ai akan bagi perigtan awal2 pasal behaviour depa2 ni

1.mulut mereka adalah mesin maki hamun tanpa henti

Cuma...harus uols igt...di sana org2 dia [amoi2 comel lote ni] jenis kasar ok?kalau uols dh tawar..dia akan tarik2 uols beli jugak [masa ni mental fizikal kena kuat baik laki mahupon perempuan] kalau x buat tak dengar je dia maki yg ai dh translate ke bahasa melayu "PERGI MATILAH!PERGI MAMPUS LA!" dgn muka tarik kalau boleh nak panjang muka tu spi ke kaki!kalau laki..siap sedia la dia peluk abis mcm dia feeling2 dia bohsia peluk mat rempit

2. harga yang tak boleh masuk aqal

mmg dia akan ltk harga ridicilous tahap dewa petala langit 18 punya so uols pon ltk la harga pon sama level ridicilous dgn dia...dia akan tanya kita nak berapa so tekan2 calculator dia dia x kasik so mental kena kuat..tekan spi tercabut calculator pon tak pe..lepas tu wat2 la nak blah..so dia akan ckp "ok2lah..ok lah.." haha!bongek..

TAPI.............

jgn sentap pulak kalau kawan uols lak karang tawar2 dpt harga lg ridicilous rendah dr uols..kira naseb la tu kann??

SO...

ape uols boleh buat...ai nasihatkan uols belilah barang yg sama dekat tempat ala2 mcm bazar jalan tar [sllnya dia akan bwk awal2..pastu psiko2 ckp nanti nak bwk p pasar [supermarket la tu] so kita tak la beli kat tempat mula2..beli je kalau dh nampak tak yah tunggu2..

OR

uols akan jumpa org jual illegal sentiasa ngekor bas uols tu ngn beskal..org ni x yah bayar sewa sume so brg dia lg murah..so baik beli kt org2 ni..lg bagus uols..brlah feeling2 beli kt black market..depa ni semangat kental betol..polis jerit2 pon wt x reti je...adoii la...masalahnyer gigih tu ngikut je bas pergi mana

AND

malaysian uols tau la kan....asal bas benti even penjual sama beli jugakkk barang sama...adoii la...spi ada aunty ni tertinggal2 la beg mas kt epot sbb beg dia dh beranak byk..so beg asal kain baju dia pon dia leh lupa..lol!
:: the picture says everything =) ::

oh ya lupa nk ckp..about gajet...mmg la murah iphone tu dlm RM 300 pon dh dpt...terbeliak erk bijik mata..tp jangka hayat dia pling cpt 3 bln plg lambt 6 bln .. dia ada kanser otak..tu x leh hidup lama..hahahahaha!so sendr mau igt la...si Johny guide kitaorg pon beli dr europe..kita lagi nk beli kt sana...kalau uols pki x meletop tu kira naseb baik lagilah...[seriyes..mmg ade yg dh meletop kena telinga]
:: inilah salah sorg peniaga tepi jalan..dia reti la sebut nombor dalam bahasa melayu sikit2..anty ni aku rasa silap2 thn depan jumpa kt Malaysia dtg holiday..bape rmi kerumun dia hari2 okeh::
:: see depa punya kerumun aunty ni?dh mcm nk p tgk konsert mariah carey dh aunty ni okeh::

but if u still gigih nk beli silakan la...mcm kain2 segala tu ok la nk beli..gajet tu ai x recommend la..setkt nak tayang sehari dua kt jiran2 boleh lah..

p/s: after this we talk about tempat2 menarik pulak

Buyui






2 comments:

FATIN MRAZ said...

so, soping2 tuh.. ada ape2 yg u beli utk ai..hihihi...

buyuiazliana said...

Fatin:ai x beli ape2..except survenir utk family aku dua tiga kerat tu di samping brg2 org pesan tu je... sorry...