Monday, December 6, 2010

org nak niaga ..dia pon nak jugak..tapi....

ohh i have to blog about this..untuk kesejahteraan sejagat [kenkonon..padahalll ko x de idea lg nk cerita di samping mmg ko nk membebel kann??]

this was about a situation happened tgh hari tadik..ai pergi la teman a friend to mine [pitam la sape jelah kawan aku kt Texas ni~ohh to a friend of mine..alamak opss..kalau2 lepas ni anda kena serang dgn paparazi melodi sume..maafkan saya ye...saya x nak cerita pasal anda..saya nak cerita pasal org yg anda jumpa tu..muahahahahha] ok sbg blk..ai pergi teman dia jumpa bridal shop owner..[ok sekali lg maafkan saya a friend of mine..lepas2 ni ada yg bertanya anggap je blog sy femes la..tetb] so this bridal shop ni melayu la...tu aku nk bebel sgt ni....

kalau ai cakap melayu ni "lambat siang" nak meniaga..ada yg naik melenting kan?tapi....hello..kakak...kalau ai cakap ni cuba fikir balik..

ok fyi org ni dia keje part time je buat benda2 bridal ni..dia ada la keje hakiki [ni ayat gomen..kerja tetap la MM..i know u will ask me later so i jawab siap2] so nak jumpa dia pun satu masalah dah...ada time2 kena la call or sms tanya or tro fb [fb lak laju je jawab..wt ape je kt hopis hakiki tu kakkk??]..nk jumpa pon tunggu dia free..kot2 ade meeting bgi..aku dh kerut2 kening dah.....

bila dh jumpa..pergi pulak tempat..omg...mmg saje julur kepala nk kena rooooo....je...coiiiiiiiiiiiiii....dgn kulat,kulapuk sana sini..hai la...kot ye nk jimat sewa..mmg ai salute la sape2 kerja kt bangunan tinggal tu...call pulak x dapek2...sms lglah kan x berjawab la....alih2 alasan "sorilah off telefon..ofis asyik call serabut"

ya rabi..melayu ..melayu....kata bisnes kencang..handphone macam nokia ada lampu tu [99 hengget jeee] pon x boleh beli ke.....aku bukan suruh ko pki bb ke..ip4 ke..ya rabi...mengucap panjang aku lahh

pakkal la mengikut a friend of mine itew dia amik murah...itupon x amik deposit??what the...??

p/s:1. semoga a friend of mine itew selamat la....selamat....
2. awal2 tahun aku dh mula mengutuk..ya allah ..x sedar..insaf kejap *betul2
tudung

Buyui

6 comments:

azataq said...

nok...mak beli samsung morah je nok...dlm rm70 pakai khas tuk biz..walau pun x sekencang n seribut mcm dia siap ada kedai kan.....

buyuiazliana said...

cehr:walaupon aku x gemar samsung..hahahaha..tapi see...ko iban nok..so minded ko lain aku rasa..haha!

FaRiHa said...

eh yuni dah survey2 barang...???? wah..!

azataq said...

mak suka barang2 limited edition n yg susah nak cari spare part....nokia..besepah nok....

jejaka anggun said...

org iban mind dia lain dr melayu eh? org bidayuh sama x ngan org iban? atau dayak? atau penan?

buyuiazliana said...

JA:setkt aku kawan ngn cher byk la dia taste xsama taste ngn aku..so x sama la kot mind..haha! tp kaum2 lg masih berada di peringkat kajian...ko ni salah komen entri ke?aku rasa ni komen mcm sesuai kt entry si cher je ni..