Sunday, March 6, 2011

sila jelaskan saman anda

yeeee....kita kembali bersama khidmat masyarakat, yeehaaa!!!

sape2 yang ada kereta tu lepas tu feeling dia mcm bawak kete lembu tp actually ko merempitness x hengat, ataupun ko feeling bwk kete kuda pon boleh potong ko ujung2 ade calar balar kemek sana sini?tu sbb ko bwk lajulah dr had la tu bai.....or ko ade langgar salah2 trafik yg lain tp nan adoo surat chinto dr pulis yo...ni ha...p cek sendr

sompat laie nak bayar ha....pulis bg can laie suruh ekau bayar saman siap ade cheapsale..cheapsale!!50% tuuu........baik pergi bayar, ooo.... sale baju boleh pulak ko sinsing lengan baju suar selak kain kan membeli belah , ni saman ni pon bayar, sok2 blacklist nama ko mau jugak ko numpang kete lembu g keje nak??

cmne nak bayar, ateee tanya lg bayar pki duit la, x kan la daun kering pulak...[kalau daun kering best gak kan...main kutip2 pastu tabur2..amik lahh..] maksud ai ni cmne nak cek ade ke x saman tu, abang2 polis x kan dtg sujudddd depan pintu umah ko ye nk kasik surat chenta itew..x de keje dia nak buat...mau pitam dia meronda seluruh mesia ni..haha!

tadik ai cek je pki SMS [dua posen je ponnnn] lepas tu zas sepantas kilat kot dia reply uols....kalau bf korg pon x reply sepantas kilat mcm tu..!!hahahaha!maybe sebab AI NI X DE SAMAN so lajulah dia nak cek kan data base dia..cuba kalau saman tu berlipat2 dah mcm boleh buat persuratan melayu dulu kala mmg la thn depan kot br nak dpt..muehehehehe!

so better late than never, ohh boleh je late, kalau late lambat bayar dia kena bayar full la, kalau never dia blacklist nama ko nnt2 nk renew license x boleh dh la...renung2kan...dan selamat beramal.....[eeee sape2 la manusia ni dok pki skrip ni...gelik aku]

oh lupa lak nk ckp caranya2:

1. taip la POLIS SAMAN [NO KETE/MOTO/BESKAL EKAU]

2. send to 15888

dah tu je tunggu je reply, jgn lak ko tulis surat chenta balik kat abang polis tu berbunyi begini ye "pen merah pen biru you marah ilebiu" takpon "abg polis jgn ckp sy ada saman tau nnt malam kita g tgk wayang ek..ek..ek" *lempang nak? sekian khimat masyarakat dr saya. [sobonanya nak vangga2 ni ai x do saman...-kalau x mendpt maki la dr bapak aku sbb tu kete nama dia..mau blacklist pon nama dia..muehehehehe

lepas tu ade jugak ai tgk org dok marah2 la pasal kena saman ni...ala...ko nk emosi apehal lak..sah2 la saman tu kena ke atas ko sbb kesalahan ko sendr, so x perlulah ko emosi tak tentu hala..berani buat berani la tanggung kan...?

Buyui

3 comments:

jejaka anggun said...

JA x pernah ada saman... heheh.. keta pun xder.

azataq said...

saya dah buat...tapi saya xda sebarang saman pon...ngeh ngeh ngeh

semutzapi said...

gua dah setel saman...