Tuesday, March 1, 2011

like a virgin, for the very first time...ahaks!

ninggal la baca tajuk........LOL!

seronok ai borak2 ngn MM ni..hari2 boleh kasik aku idea nk hapdet belog, semlm citer pedal ayam, harini nak cerita pasal FIRST TIME...wah!!!tarik kepala makin dekat nampak depan screen nape?haha!

so MM setiap kali aku x de idea nk hapdet ape..merasa la ko baca dua kali citer ni..haha!tapi..maybe ai akan garap lebih2 lagi so masa i ce citer ce citer ce citer kat u tadi and u x paham so u boleh la baca balik kasik paham..ok?haha!

ok arini kita nak cerita pasal FIRST TIME erk?First time ni subjektif ye, jgn pikir bukan...tajuk tu saje je nak tarik minat pelanggan je.. :P

ni citer FIRST TIME tgk wayang la!ape korg fikir ni?!kan....?

kalau nak ikut2 la hitungan ai fisrt time tgk wayang masa tu mama n abah aku bawak g tgk citer hantu siang lakonan ar badul tu, gilo thn ape tu ha?masa tu rasa aku tadika pon belom lg..masa tu tgk kt panggung lido tepen..sekang ni rasa mcm dh jd jedai perabot je..ade org tepen sini boleh betolkan x?jadik ape dah panggung lido tu?

pastu aku dh gedikk nak tgk lg kan..syiok la kan dok gelap2..haha!masa tu g jb tgk abah aku keje sana nak aku gedik nk tgk citer dewi cinta [tadika masa ni, haiyohh gatai nak tgk citer chenta lak dah......] jalan kaki ko pergi komtar jb tu..eh ade ke komtar jb?x pasti la

pastu lamaaaaaaaaaa dah x tgk wayang [mak aku sume mmg bukan kaki wayang ke malas nak bawak anak2 tgk kot leceh la kan hangkut budak2] so aku tgk2 sendr masa tu form 5 tunggu SPM tu pergi tgk kt megamall kontan tu lak ngn kawan baik aku,Dr Sab [mana la ko sekang ni Sab oii] tgk masa tu kecoh la kuar star wars..tp aku tgk senario..hahaha!ala first movie senario tuuuuuuuuuuuuuuu....#melayukampung

pastu x tgk2 dah sampaiiiiiiiiiiiii lahhhhhhhhhhh masuk asasi masa ni dok hostel lg, weekend roomate ai Pn A n J Lo masa tu local so depa mmg balik umh tinggal la org2 yg x balik ni..mula la friday night tu menggeletis nak fikir nak buat ape..bulan puasa lg masa tu ai igt lg...then decide la dalam kol 8 tu nak p OU tgk Anna and the king masa tu....ha.......... tu la FIRST TIME aku tgk midnight citer mat sal, kuar ngn kawan2 mak pak ape sume tatau [ko jgn mak aku kol 8 pm pon x leh kuar umah dahhhhh] siap pinjam van [korg bayang van ford org niaga tuuuuuuuuuuu..kazen kawan aku pinjamkan] ngn tukang bawak masa tu x pernah2 hayat naik van mmg tawakkal habessss........gilo kalau la malam tu eksiden ke ape ke..mmg la abes.......siap pesan kat si Kajol [dia sorg kt floor tu ade handphone, so ape2 parents sume akan call dia la] kalau mama ai call cakap Kajol ni balik Perlis so mama x leh la call ai kan...?keji!

tu la first time ai uols kuar malam , n tgk wayang la...cuba kalau sekang?ai la bidadadari kupu-kupu malam..hahahaha!

Buyui

6 comments:

azataq said...

ngahahaha...hebat lah tadika dah tgk wayang..aku first time tgk wayang padang...pun rs nya blm tadika lagi...coba sekarang buat wayang padang...klasik kan...pehtu sampai ler SPM..masa tu aku ngan sapa tah pi tgk wayang...cerita mmg terlupa...pehtu kat kuching thn 2000..ni aku ingat cerita apa...UNBREAKABLE....kemudian bermula episod bidadari MALAM..ngahahahaha

jejaka anggun said...

first time tgk wayang citer ninja turtle

Anonymous said...

eiiii...rosaknyer kamu ye! tu belum lagi time kt medic kan? kan....kan?

buyuiazliana said...

cher:nok ade aritu depa wt wayang padang kt mont kiara tp masa tu mak lom sepenuhnya bidadari malam so x la p tgk lg..haha!

JA: thn bila tu?ke ko p tgk tv umah org sebelah?upah dia kutip kayu api..

anoy:ni masa x rosaklagilah..eh aku mana rosak!cett!!

jejaka anggun said...

tgk kat wayang lah ngan kakak n cousin aku kat odeon KL. mampu?

buyuiazliana said...

JA:aiyohh wujud lg ke odeon tu wei?haha!