Monday, February 28, 2011

ayam bermacam ayam

ni rentetan cerita dari si kuku kaki menggesek violin tadik me and MM ceritalah pasal benda2 muzik ni, ingat tak dulu kalau sekolah mesti kena ada rekorder?rekorder je la kan mampu beli, ai igt lg harga dia uols, kalau ko beli mahal sikit rega dia [brand yamaha] RM 4.90 camtu la, dia kasik la sarung sekali [walaupon pelestit/plastik jehh] kalau x ko beli la murah singgit dalam RM3.90 camtu tp dia x de la pelestit pastu ko ketuk2 dia mesti sumbing2 la tang mulut2 tu..LOL!

so ai dulu "org susah.." eceh... ye la x la kaya sampai mampu nak pki driver g sekolah and x la miskin sgt sampai bapak kau kena hantar g sekolah naik helmet x de gabus/polistrin ke ape span dalam helmet tu..seriyes ai dulu masa sekolah ada sorg anak cino ni, nama dia Goh Mei Lee [dia x baca kowt blog ni, ke dia x kenal aku dh kowt sbb dia x accept2 lg aku kt fb..haha!] dia ni bapak dia amik antar hari g sekolah , baju dia pon mcm baju akak dia je aku tgk pki, dia pki beg bakul tu..[anak2 cino selalu kan pki bakul tu dl..siap ada sorg lg nama Leong Lai Fan tu tutup pki plastik tau tkt buku2 dia basah..pelik2 kan..] ha bapak Goh ni kasik Goh ni pki helmet x de span buruk je..eh tp cino ni kadang2 x menunjuk la kekayaan dia sgt kan..mcm Ah Kie cino kt kedai umah ai tu..selebett je..sekali ko umh lawa pki honda mahal [omg!kpg gile bahasa aku] tiap2 thn p holiday!eh aku nk citer ape td melalut Goh Mei Lee la ape la ni?haha!ha nak cakap ai dl x la susah x la senang kaya raya leh mkn anggur [adik ai dl2 kecik2 sebut anggur tu anggul..LOL] mcm citer ahmad albab tu, so mak ai beli rekorder murah tu then nenek ai buat la sarung pakai kain baju uniform abah yang x pki tu, yg gomen kasik kain free tu kan keras sikit kan kain dia so depa2 ni beli kain sendr wt baju..ops!

kunun2 ai susah la kan....nak lg drama ai cakap la kat MM, ai ni org susah dulu, umah x de kerusi belaja atas lantai je.... pakai LAMPU AYAM je....

MM:ha?lampu ayam..hey what is the chicken lamp..

tudiah dia tanya dah...agak dah mesti dia tanya dah..knowing her very well..hahaha!

ai cakap la "chicken lamp tu....lampu ayam la...kot ayam pakai sebab tu la panggil lampu ayam.." hahahahaha!then aku saje je suruh dia google..

Amik..dia google ..LOL!korang tau ape tu lampu ayam?tau?

pastu ai cakap lagi satu,

"U tau ape tu PEDAL AYAM" [ni baik la jgn google kompeemm kuar citer makanan je]

Pedal not like u pronounce pedal basikal tu ye or not like pedal organ dalaman ayam tu..ni org kedah panggei PEDAI AYAM!cher..ko tau..eksen sgt tau sume bahasa..krunaih pon tatau..hahaha!ni la pedai ayam..iye x mcm ayam..ate...tok wan nek aku dok ckp lagu tu...

Buyui


2 comments:

jejaka anggun said...

pernah gi sekolah bawak kayu utk bakar kat dapur kantin?

buyuiazliana said...

JA: gila.... ko pernah ke?angkut air kt umh tok guru ngaji?pernah?