Monday, February 14, 2011

apa masalahnya Valentine?

ok ai nak kupas pasal kecoh V day ni?nak2 pulak lepas td Mek Cher yang sudah kembali mendptkan urat otaknya mencerca spt biasa..kompeeemmmm dia dh sihat!!haha!dia tanya dia pelik apesal x leh sambut V day?

Ok, kepada sesapa tak tahu ye, ada cerita la kan di sebalik V day ni?di satu tempat [ai lupa lak ape nama ha?] islam dijatuhkan by paderi named Sir Valentine so depa celebrtate la V day ni..tu je lah..

Ok kalau uols celebs sbb hal ini [for muslim ye, agama lain lantak la korg] mmg la salah!totally wrong la kan kalau NIAT tu nak celebs V day sbb nak raikan hari kejatuhan islam ni..sapa cakap betul?mmg la salah!!

Tapi.......................

Kalau uols NIAT tu nak celebrate V day, aka Hari Kekasih aka Hari Kasih Sayang terhadap org yang uols sayang, x kisah la bf ke,gf ke, somi ke, isteri, mak ayah, adik2 kakak2 ibu2, pakcik makcik hadek2...dgn cara mcm mana?beli hadiah , bg chocolate, belanja makan, tp igt jgn coba2 kepada yang bukan somi isteri nak buat bukan2 erk...APA SALAHNYA??

Dan juga....................

Kalau dah nama Hari Kasih Sayang apesal bila 14 Feb je baru nak tergedik nak buat something special?hari2 lain HARI BENCI KE?Masalah betul!

Kat Buletin utama td ops maksiat [tp bukan sempena V day tu..ni mmg cegah maksiat hari2 katanyer...] 40 pasangan kena tangkap khalwat ..alasan "PENAT BALIK KENDURI?" penat balik kenduri ke, penat "DIKENDURIKAN?"haha!

Apa yang perlu anda paham is how you celebrate the day la...kalau buat benda menyalahi hukum tak payah cakap hari ni je, hari2 lain pon salah jugak kan?

Selain dr itu dok la igt hari ni hari ape...uols tau x Leftenan Adnan [ala dl ade filem pasal ni] pon hari dia gugur di medan perang

"Kekanda di medan perang...adinda di medan seni.." :P

Buyui

5 comments:

jejaka anggun said...

pokok pangkalnye niat di hati tuh... ada ker kita celebrate krismas utk jadik kristian? atau celebrate CNY utk jadik sami? x kan.....

buyuiazliana said...

JA:there u go, tu la maksud ai, maybe sbb x dapek cuti mcm celebration lain so depa ni x sedar kowt :)

azataq said...

kan......x semestinya balik kampung dihari krismas bermakna aku sambut krismas kan...

buyuiazliana said...

Cher: hari raya puasa pon org nk buat maksiat ade je, tu mencurik di hari raya tu pn berdosa je kan?

azataq said...

tu masa hari raya puasa...yg dibulan puasa...xyah ckp lah....