Tuesday, February 22, 2011

kisah J Lo

ai ada seorang kawan, ai namakan dia J Lo la yerk, sebab demam AI sekang ni [omg J Lo u so hawttttt!!!!and stevie omg...sexayyyyyy!!!] , J Lo n ai ni roomate dr asasi lg..membawak ke umah sewa sume, mmg baik lah

dalam rmi2 kawan2 ai dia antara paling baik, alim, taat setia kepada negara , keluhuran perlembagaan eh! silap..

tapi bab alim, taat pd ibu bapa semua mmg x leh lawan la semua2 kawan ai jumpa, baik petala lapan tu ha... [bab2 baik x lak aku nk ikut kan....?cet!!]

baik sampai tahap camne??ha...ni actually citer lama la kan.... dia kawen pilihan family mcm kakak dan abang2 dia yg lain, iye ini bukan cerita cerekarama ai buat2 erk...ini citer betul berlaku di thn 2000 an ini ye..setkt ni la..kawan2 ai yg ai kenal x de lagik la kawen pilihan keluarga...dia je..uols ade?uols pon pilihan keluarga?kalau uols kawen di zaman tukang pelamin pun main bidan terjun je, bunga2 pelamin pun main sauk je bunga plastik mak uols simpan [ye la zaman sekarang ni sume dh pki wedding planner kan...??] jgn la vangga2 dgn ai cakap "eh aku kawen pilihan mak aku ape" ... sila jangan ye..uols kawen thn bape kan..?ini thn millennium ok

so far hasil ai tgk J Lo happy la dgn perkahwinan dia ... berkat parents kan gile ko x bahagia?? and mengikut kata kawan baik ai sorg lagi tu mintak2 la dia happy, maybe jodoh dia la kan...?and summore si J Lo ni cakap dr dulu lg dia kalau nak kawen nak yang berchenta lepas kawen.. ok la dia dh dpt la... alhamdulillah

nape ai nak jdkan topik la pasal ni dh la J Lo ni lama dh kawen tetb lak nk timbul hal ni, 1. aku x de point nk ce citer ce citer ce citer ape 2. tu la sbb tetb nampak gambar J Lo and husband kt profile pic dia

Ish, mcm mana erk, kita x pernah jumpa org tu, tetb ko kena kawen mcm mana la nak tanam kt dada ni [tumbuk2 dada sikit bg nampak aku ckp beriya] supaya sayang chenta sume ha?? how la?? kalau2 boleh tanam sayur kt dada tu ke leh jugak buat jual kan, kalau boleh tanam pokok getah lg bagus... 20k dengar kabar kompem2 masuk poket ko tiap2 bulan... haha!merepek!tp tu la how la?? ish sibuk je aku ni

Tapi baik x baik la si J Lo ni kawan baik ai sorg lg nak pergi umah dia melawat2 kan dia leh cakap susah sikit sbb laki dia selalu x de kat umah, ai speku sebab dia taat pd suami dia lah..kan?Kan x boleh ajak org lain masuk umah kalau tanpa izin suami...

I know maybe ade org kenal sape J Lo ni, mmg dia baik kan..?or maybe J Lo sendr baca sorry ni bukan nak citer perihal kain dia... just ai wondering la cmne la arranged married ni boleh dihandle? Ingt senang nak tanam2 chenta tu..tanam pokok pon payah..ohh bukan senang okeh..tidak senang...i know walaupon ai x de lg la feeling2 mcm hindustan guling2 atas bukit gunung banang tapi..ai pernah la dulu2 bg sepasang hati bersatu..eh dua pasang sbnrnya..haha!tetb meriak..so i tau it's not easy nak bg chenta sama org kita x chenta...it's not easy, tp sbb jodoh maka Allah permudahkan lah ...

Buyui


2 comments:

jejaka anggun said...

Jlo tuh kawin ngan ojani noa ker marc anthony?

buyuiazliana said...

JA:badrul muhayat [haha tetb]