Friday, February 25, 2011

penantian satu penyeksaan

sapa suka menunggu dekat sini angkat tgn???meh sini aku tuned otak ko , ape ke gila suke menunggu?lain lah sambil menunggu tu mmg ade benda boleh menghilangkan bosan menunggu tak pe la kan..tu acceptable, macam tu aku pun suke je menunggu!haha!

mari bercerita pasal menunggu ni..waiting..waiting..waiting..patutlah la ada lagu tajuk "penantian itu satu seksaan " kan...?hazab nunggu..

nak cakap pasal ape ni?ai nak cakap pasal menunggu la uols...td ai baca peeja nyer entry pasal dia hangen nunggu org lama meleser [tudiah..meleserrrr kooo] kt atm, ha!!!ini mmg la..aku mmg hangen la org dok meleser2 kt atm ni..seriyes la, sbb ai selalu kena...!!ntah apesal asal aku nk amik duit je...kalau ade org mesti mcm org tu sama ada mcm ala2 ikut betul2 langkah nak amik duit [aritu kena dah pakcik tua..ok la kot duit pakcik kepuk2 kan...takut kang salah concos zaman U dulu selalu sebut cucuk tu concos..apakah?] , ataupun mcm ko tersilap amik instructions dia bahasa cina so terkial, ataupon ko nyer duit kepuk2 so ko mcm ala2 nak buat exhibition kt kawan2 ko yg bertajuk "pameran meh la tgk duit aku byk ni!!" so kawan2 ko pon dtg jenguk jemaah depan tu sambil berkata "wah!!best2!" omg!omg!omg! korang kenal x nama garfu?nak kena x rasa mata kena cucuk garfu mcm kasim selamat sempena tema ko pon mencucuk atm mesin?nak?nak?nak?meh sini..meh...!!ha...saya adalah mangsa selalu kena situation mcm ni ye..so rasakan anda semua perlu membaca aku membebel x renti

dulu masa dekat U pun ai memang kaki menunggu, si tukang suruh ai menunggu pun mmg tau ai kena tunggu lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......iye jika anda membacanya andalah orgnya..haha!kalau anda [yg sy maksudkan itu] rasa pelik kalau sy ckp kelas kol 10 tp sy cakap saya tunggu kol 8.30 [pelik la kot sebab apesal nak kuar awal sgt kan..?] sebab..... sy saje je lajakkan masa sebab saya tau kalau saya cakap 8.30 tu pada anda kol 9.30 br nk sampai..so rasakan kalau2 [kadang2 je ] anda kena tunggu saya lama..tu taktik je tu..so uols di luar sana kalau selalu dh kena tunggu berejam cuba buat taktik lajak ms macam aku..mmg mujarab!haha!

kadang2 [pon selalu je] tunggu reply dr YM, kalau masa keje x pe i tahu tgh buat keje..ni sll kena dgn kak shma la ni..aiyoh....x reply2 sampai ke sudah..sebab tu la shma b cakap on la laptop tu jgn malas..YM pki bb lambat la response..

maybe sebab ai dh biasa kowt jd anak polis, mmg x leh lambat2 siap x de ye nak pakai lapisan spi dua tiga helai..kalau sempat pki, kalau x sempat tak payah, nak pakai jugak bgn awal..kalau x mendpt la maki hamun ye..my lil sis mmg selalu kena maki hamun..teruk la kena..tp lama kelamaan dia pun dh ok even still under gred C lembab tu..LOL!now kena didik si Montek pulak masih di bawah gred F tu..in our family x mau ada istilah "nanti..nanti..nanti.." x de ye!silap2 ko lambat kena tinggal..bukan lawak ye..mmg betul kena tinggal..tudiah mak pak aku mengajar..so kalau ai la kawan2 lembs sebegitu x leh la nak maki kan anak org..senyap jelah..[sbb sedar diri sendr pon gred A- lagi <-- nak gak A tu! ] tp kalau adik ai mmg kena maki lama dah.. :P

kesimpulannya..sape lg ckp best jd penunggu??lempang nak?haha!

Buyui

3 comments:

azataq said...

uisk....mak mmg suka tambah masa sejam setengah dari jam sebenarnya...tp jgn ler melampau plak....dey...ko dah siap sensorg..org len dok kontang kanting siap kan benda lain ke anak ker...pehtu ko bsg lah..ko cuma siap kan diri sendiri jer...lain lah...tp ko mmg suka kan kalut2...oh...plg teruk kejadian pagi raya...mmg sentiasa ada drama...hahahahaha....sampai awal pun buat apa ler kat mesjid tu....buat ketupat panas je kan pepagi...hahahaha...ini merujuk kepada sesapa yg makan cili yer...ngehehehehe

jejaka anggun said...

aku penah tunggu org lambat kat lrt jame, elok2 aku nampak jer bayang dia turun dr lrt seberang sana, aku trus naik lrt balik umah. sentap x?

buyuiazliana said...

cher:aku citer ni masa mak muda mudi dolu nok..zaman tu mana ada kawan2 mak beranak pinak...sekang pon sama je kawan2 mak anak pon nan hado lg...[eh x ckp pasal shma erk..haha!]

ni dh membwak ke masjid apehal?aku x pergi pon masjid bukan wajib ye...

JA:ko pastikn org tu nampak ko blk x?kalau aku , mmg aku wt cmtu