Thursday, January 26, 2012

after so longgggggggggggggggggggggggg break

Bila kena naik kerja semalam after so longgggggggggg break it feels like ................

SUNDAY [my 1st day or working day is Sunday, mcm korang Monday blues kan, aku Sunday blues, lagi cibai rasa!] with perasaan senak perut lemau loya which equal to MALAS. Kau paham kan maksud malas?

See hasil orang malas, patut entry ni cerita semalam la kan..hari ni baru nak cerita pasal hal semalam.

Tapi bila semalam aku tengok entry2 bloggers "apesal wordless wednesday ni?".

Lah....semalam Rabu, bukan Ahad! *tepuk dahi

But still sampai ke balik aku rasa semalam macam Sunday with all perasa macam muntah nanah! Yucks!

Masa cuti tu aku bwk parents aku pergi membeli - belah di pasar yang tersohor di Texas ni. Yup they came here for a holiday [jilaka punya anak kan, patut aku la balik San Prancisco jenguk ibu bapa] yang paling syiok orang kedai di pasar tersohor tu cakap kat aku when i asked her what colour tht match for my skin 

"REMAJA macam adik ni, patut pakai kaler macam ni......" sambil she showed me the suitable kain match for me.Adik aku dengar dah juling- juling mata dah... dengki leww tewww.... 

Spontan aku cakap " Hah..kak? Saya bkn remaja dah..umo saya dah 31 tahun ni kak...."

Yang syiok akak tu cakap " Ye ke.... saya baru 27". Heh.

Sttment dengki lagi dari adik aku, "sebab dia tengok ko macam sewel je dia tak percaya ko 31,". Cis adik aku ni tak pernah tengok cerekaramarama ke sapa derhaka kena panah petir?

Sian korang beriya tengok "eh, buyui ada entry baru!" [kalau la kan, kasik chan MM spelled chance macam ni, aku ingt semalam she meant for cino nama Chan, haha!] sekali cerita lemau, dah la cerita banyak hari dah  kan?


p/s: kalau dah feeling remaja kena la lepas ni tukar ayat mcm hew, lew, apewww teww *lempang sedas

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

a ah nampak remaja. remaja kertu.

buyuiazliana said...

hahah! naseb bkn lg remaja paleolitik