Thursday, February 4, 2010

aku suka membela


i ni berjiwa halus..kot??so sebab tu i suke je membelai- belai binatang aka binatsz ni....especially kucing miao miao...



dulu masa i umur dalam 12 tahun yang belum berakil ....... lagi i pernah bela seekor kucing..masalah problem i is..kalau i dah mula sayang satu- satu benda tu i tak boleh nak biarkan dia lepas dari pandangan mata chantekku ini...masa tu i bela kucing jantan [taulah kan nafsu jejantsz ni macam mana kan] sampai masa tu i sanggup kurung dia tak kasi keluar segala..tuannya masa tu dahlah belum berakil.... lagi so manalah nak faham dunia orang gatal nak kawin ni...haha![apasal aku rasa nak tergelak tiba- tiba ni?semangat kucing betina dah masuk dalam badan ke?]..ish lama juga i membela kucing tu ha...ada la kot dalam 3 tahun githew [last-last aku lepas la dia melempiaskan nafsu serakah dia tu..gila ke kalau aku tahan dia sampai 3 tahun...boleh mati takpun mau aku pulak kang dirogolnya...coi!!!]..and finally dia pun dah pandai ingat or dah jumpa rumah lain ke..i ditinggalkannya...and kebetulan masa tu pun my family nak kena transfer ke pahang...so dia pun missing in action [ sedihlah pulak]...i really terrible kalau dah sayang satu- satu benda tu...pernah i tak lalu nak makan bila kucing ni tak balik rumah for three days...pernah i meredah semak belakang rumah just nak cari dia maghrib- magrib..tu belum kira aku panjat pokok rambutan sebab nak ambik dia turun dari pokok...that's why after that i tak mau dah bela membela ni sebab takut penat la macam tu lagi..tu belum kira nak cuci calat segala kan....so forget about nak membela la...



tapi i juga pernah orang kasi suruh bela hamster and kura- kura...so bila dah meningkat dewasa dan sudah berakil ..... [ada ke kena mengena?] i macam malas la pulak aku nak melempiaskan kasih sayang terhadap dua binatsz kecil ni...macam mula- mula dapat tu excited la nak main pegang basuh segala..lama- lama...kau makan ke?kau hidup ke?kau pernah hilang selama sebulan tup- tup jumpa bawah almari dengan hidup aman bahagia sihat walafiat ke...emm ada aku kisah??so to orang yang pernah bagi hidupan ini terima kasih la and sorry la sebab hamster tu mati pastu kura- kura tu dah aman hidup bahagia kat dalam tasik kat titiwangsa...sekian...



nowadays i still like cat.fullstop.tapi nak membela tak akan kot...tapi ada sekor kucing kat rumah ni [kucing liar ni sebab aku nak tangkap dia lari] suka sangat buat kacau..nak masuk rumah..dah la sekarang ni musim SUMMER ok...pintu kena bukak kalau tak feng shui oppsss angin tak masuk...kau nak jugak masuk rumah aku apahal?baik kau masuk rumah mak cik depan tu dia hari- hari masak..rumah aku jangan cakap masak tulang pun kau takkan jumpa sebab tulang pun aku telan..so apa pun tak de...so to that cat if you read my blog please try to understand...there's nothing inside my house...please go to rumah mak cik depan tu...sekian..



p/s:kot nanti ada ikan lebih aku kasi la kat kau kucing...ke ko nak aku hantar kau pergi pindah duduk pasar ikan?nak?kalau nak esok aku bawak?tunggu depan gate pukul 9 am..itupun kalau aku bangun...kalau tak kau tekan je door bell ok?



Nurul Azliana aka Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

campak jer la kat pasar.... kalo sudah itu punca rezkinyer....

azataq said...

isk..aku slalu gaduh ngan kucin2 kat umah mak mentua aku tuh..walaupon bkn kucing dia...pastu kat umah aku ni pun ada gak kucin yg suka bertandang n tido kat lap2 kaki aku tu...ngan lantang n gemalai nya sore aku tuh...sedap ler dgr ayat aku kata nak bunuh2 kucin2 tu kan...tau tuan dia cari cepat2 kucin dia..bkn jauh pun..sebelah rmh je tuan kucin tuh...nyampah aku ngan kucin....

I ALERGIC OK....kesian ada..tp tuk suka n nak kata kucin tu comel..jauh sekali

buyuiazliana said...

JA- nak nangkap dia macam nak kena kejar ayam kampung..bapak susah...

Anonymous said...

i loike miao too....especially fei mau......besh...-- Er