Wednesday, February 10, 2010

February muncul kembali


sempena bulan february yang memang familiar and related sangat dengan LOVE so i nak membebel pasal benda ni lah...pasal kaitan dengan jodoh segala ye..bukan cinta- cinta monyet or puppy love jenis main letak surat bedak berkilo letak bawah meja masa sekolah dulu- dulu [oh...saya tak pernah buat...saya sekolah methodist/convent...haram...cinta sesama jenis....sayang menyayang boleh la sikit- sikit...ahaks!].

apa saya nak bercoleteh di sini ialah [wah...feeling wirda adnan editor GLAM pulak rasa] pasal jodoh...bila orang nak kawin dengan seseorang...macam mana kita pasti or really sure he/she the one?macam mana ha?dua orang dah kasi i dengar ayat ni bulan ni...1. abah tanya dekat angah last week how he really sure his GF is the one?[saja nak kasi abah feeling macam mat saleh so aku letak la ayat omputih..] 2. just now one of my BFF called me and ask my opinion how she really sure the guy is the right one? ooo.. kawin ni satu percaturan ni...tak mo la kawin kejap pastu cerai berai..kita bukan hollywood celebs kan?cerai boleh dapat jota- jota kan?

memang la boleh solat istikarah segala...tapi kalau dah solat banyak kali pun tak dapat- dapat petunjuk juga macam mana?maybe for my side i can't tell you how i am really sure kita dah jumpa jodoh...i memang tak reti nak jawab [soalan SPM fizik lagi senang nak jawab]..sapa kata senang nak kawin eh nikah..kawin memang senang..ahaks lagi!

tapi in real life memang susah nak ambil sesuatu keputusan ye tak?kalau tak bukan namanya cabaran hiduplah...for all soon to be pengantin...selamatlah semuanya...pada pengantin-pengantin lama semoga hidup anda bahagia selalu...

p/s: i am happy with my life now..tak payah korang nak terjah aku macam abang nas pulak...jawapan still the same.."no comment"

Nurul Azliana aka Buyui




8 comments:

Anonymous said...

No komen too...and talk to d hand!!! der...mind ur own businezzzz gurl....my life is definotely not ur life! so, back off! stay away from ur molot longkang asking when will i ever get mearried! got it B*&ch?? -- Er

cikgu airin said...

jadi cik nurul... mane jawapannye? mcm mane nak tau itu jodoh kite?

buyuiazliana said...

Mr I-aku kata kat ko ke?

airin-kan sy dh cakap...how am i suppose to know?i teori bleh la..practical blom..hahahaha!

jejaka anggun said...

carik bf dulu b4 nak citer pasal jodoh. heheh.

buyuiazliana said...

JA- BF tu ape?talk to my hand..hehehehe!

FATIN MRAZ said...

hehee.. no komen yer? for me, everybody gets their turn.. tgu sampai jodoh jer..

Anonymous said...

heheheheh...saje jer emo....mewakili ko...n3 ko sopan lagik..so aku kasik lar yg versi jahatnyer......(memang dlam hati ko ckp mcm tu kan???) well...dah adat org melayu terutamanya....mulut tak akan berhenti menanya...n always feelzzzz die jer best!

buyuiazliana said...

betol3x!aku kena sopan kalau x nanti org banned blog..kikiki..propa sgt kann??