Monday, September 20, 2010

berita hot hari ini

mulai tahun depan sapa pinjam PTPTN nanti kena bayar balik kena potong gaji..kalaulah pembaca berita pakai ayat ai ni masa baca berita tadik ai rasa sok2 korang tak tgk dah tibi 3 tu dah..kena tutup terus..muahahaha!


ai setuju je kalau diaorg buat mcm tu..sebab kalau tak buat ai rasa lama2 org ni liat nak bayar..baik kasik potong je...!!!tapi kan ai rasa pulak kan....apekata potong kat orang yang liat tak nak bayar langsung ni?orang yang pembayar tegar ni [walaupon dia bayar 50 hengget je sebulan] usah la ptong gaji dia...sian la pulak kalau2 dipotong lebih dari yang septtnya..mana nk tau dia potong 200..katalah kan...jap lagi duit kwsp pon 200 gak..lom kira duit hotang hitu lah hini lah lagi..


kadang2 ai paham yang x bayar langsung ni sebab bajet mereka still x ckp lg..tu sbb x bayar2 lg..yang ai hangen ni kete dah berbiji2 sama byk ngn rumah..tang duit pinjam tu tetb hilang ingatanlah...???


kot2 la pakcik2 PTPTN ni baca belog ai..pakcik ape kata pakcik pertimbangkan cadangan saya..menarik x?muehehehe!


p/s:sian gak adik2 kita kat bawah ke..anak2 sedara ke nak merasa beli handphone [eh zaman sekarang dslr] pki duit PTPTN gak..kalau kita x bayar cmne diaorg nak merasa ye x?


Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

setuju beb... kalo bole tolak jer banyak2 gaji dorang tuh. buat mcm bank tuh siap interest. dah utang, bayar ah!

buyuiazliana said...

JA-bwk byk2 bersabar..ke nk kena wy style mcm ah long..kasik parang....!!!!

jejaka anggun said...

siram umah ngan cat merah... x pun, larikan bwk masuk ladang....

pastuh.... x reti2? lepas 9 ari buat report polis?

buyuiazliana said...

JA-kalau tkt org dtg amik utang apelg..bunuh diri pon boleh jua...