Thursday, September 2, 2010

kad raya

"sedang menulis kad raya. yes, sy adalah so old-fashioned." tweet dr KD..

emm bila fikir2 kan zaman2 sekang ni sume la cakap..."ala ape susah email ada, FB ada, shout out je la..x pon ko tag la gambar ala2 masjid tu tag selamat hari raya.." tapi for me la kan...tulis kad raya ni satu maybe boleh remain classic value..dua x ke uols rasa macam terharu kegigihan org yg antar kad raya tu?tulis pki tgn..nk beli setem dh naik rega lagi..nk jilat/letak gam dekat sampul lg..bukan sekeping dua tau..banyak okeh...kalau dia anta sekeping dua pon mesti org tu special utk dia...x ke uols rasa terharu if u one of them? kalau uols anta pki SMS la..[ok la gigih sikit la kena tekan2 nk naip tu] or tag je or just tweet je macam ....ala senangnya kerja...ko tag sume kawan2 ko yang beratus2 tu kat FB...main tekan je..tipu la kata uols tgk sorang2 nama dia..ingat ape memory ke keakraban korg dgn dia..and then tag..mudah kerja..or boleh ai cakap mudah jugak korg lupa dioaorg nanti? ade sekali tu ai pernah jugak hantar kad..tp thn ni x buat sebab masa x mengizinkan..sempat ke kad pon x beli nk sms lagi tanya alamat..jap2 lagi korg kata pulak "eleh...KD dh tweet br nk teringat" ohh bukan begitu ya...sememangnya amalan lama ni saya terlupa dan sy teringt di saat2 masa dh nk raya dah..so sori!

p/s:amalan gantung kad2 raya pun dh takde dah sekarang..jgn terpikir "ohh it's just a card lah"

Buyui

5 comments:

KD yg dimaksudkan said...

ahahahahha padanlah ai tersedak2 td. rupanya telah disebut2 di dlm blog ini. hehehe

buyuiazliana said...

KD-umpan je tu nk kasik ko komen..muahaha!

azataq said...

mak dah pos kad raya...every year pun aku pos kad ry...walaopon sblh rmh jer...hahahaha...motip...saya suka beli kad raya

jejaka anggun said...

malas la tulis kad raya.... kalo tinggal kat perantauan oke la sikit....

buyuiazliana said...

cher:ko sbb br 5 thn kan merasa raya..aku masa umo 5 thn pon cm ko nok...larikkk....

JA-ai kalau kt perantauan lagi suka masuk moka dlm paper..muehehehe!