Wednesday, September 22, 2010

FB oh FB

"tu tgh buat ape tu?FACEBOOK eh!"~ni ayat abah kt adik aritu fyi abah ai umo 54 thn [tapi abah x register lg la..sikit hari tu adelah tu..percayalah....]

"ha nk amik gambar ni..lepas ni ltk kt FB"~ni pulak ayat makcik aku umo ada la dalam 48 camtu..seorg suri rumahtangga

"jom2 amik gambaq ramai2 lepas ni masuk FB"~ni pulak riuh rendah masa kat open house ai pergi yang rata2 umo 40 above lepas tu sorg2 amik gambar mcm nk nyanyi lg negaraku..oh...!!!

"ko tau org panggil dia FB sebab malam2 x tidoq dok main FB"~ketupat akak2 tu pasal sorg wanita yg dikenali umo dalam 40 above gak dok gila FB...ala kak dia tgh dok jakun tu..

belum kira lagi meroyan upload pic spi 100 lebih bagai..[exceptable la ko pergi bercuti gambar cantik..ai loike] , belum lg ko tag merepek meraban..lepas tu ko kasik wall aku semak dgn farmville la ape la...ohh...no need to publish everything..

nk publish pon biarlah yang best..mcm link packing baju cepat tu ke...gunting baju sampai boleh jadi fashion ke..or gambar2 pki dslr cantek punya...x pe ai suke yg tu..x pon ko tag la online tudung shawl sume..kot2 ai suke ai beli..:))

sikit2 FB..sikit2 FB...ayat saya kepada mereka2 ini.."kot yer baru nk berjinak2 cuba2lah jgn kecoh2 sgt boleh x...?FB tu laman sosial biasa jelah...tau la korang sexcited..lama2 dh macam aku ni FBians tegar for 3 thn la lebih kurang..lemau ok..lemau...

p/s:sok2 dia gile twitter plak mau la pecah pc aku rasa..

Buyui

5 comments:

FATIN MRAZ said...

yg pasti FB penghilang boring..unwanted things kite set hidden jer..

buyuiazliana said...

fatin:mmg la penghilang boring..tp kalau lama2 pusing2 itu gak..tu naik nk muntah tu..

azataq said...

mcm share link video tuh...hoho..kekadang tu pnh satu home page aku benda yg sm...dah jd cam tren plak..pesal FS x bsg camni dolo...nsb bek fb nok..kn pdai blogger plak....pitam

buyuiazliana said...

cherly:nok masa FS depa mana reti komputer2 ni lg nok...masa tu FS zaman aku blajar2 lg...depa x bape gemar blog2 ni maklumlah tuo2 kan rabun nk baca menulis bagai ni...depa x suka renyah2..

jejaka anggun said...

ai mmg x bgtau sesapa dlm family pun yg ai ada FB ker apa... malas nak kecoh2