Thursday, August 4, 2011

damn u la auto correct

Sekarang ni aku dan auto correct dah menjadi sebati dalam diri. sapa2 yang dapat message teteb perkataan merepek kuar or kadang2 ada yang baca tweet aku merepek2 keluar silalah pahami bukan salah aku ok, auto correct phone ni boleh buat aku jadi gila. Sampai tahap semalam aku dah tak tahan lagi aku send je word dia auto correct tu dengan harapan kawan aku paham sendiri apa aku nak cakap.

Contohnya semalam , "Aku tau dah lama, sejak wife dia dari SARATOGA lagi". ko paham maksud Saratoga? macam aku dah jadi puak semai negrito aku rasa. Saratoga tu maksudnya sarat. LOL.

Yang bestnya auto correct ni pandai tukar gender tau. Kalau nama Shima dia akan tukar jadi AHMAD dan nama Jiyah jadi JOHAN. tapi nama pompuan je aku try nama laki tak pulak dia nak tukar ke nama pompuan. Bias betol kau auto correct.

Rupanya bukan aku sorang kena hadap benda ni, aku baca kat google tadi ada lagi, dan jadi lawak2 ok.

Remark: Walaupun bulan puasa ada cerita2 kotor ni kuar sila baca bak angin lalu ye, sayang puasa tu.


Sumber kutub khanah : Sini


Buyui

3 comments:

VFN said...

hahaha... off jela auto correct tu

azataq said...

oto correct nok...cuba ko eja nama shirley...tgk dia keluar apa??

buyuiazliana said...

VFN : mana nk korek nak off auto correct ni?

Cher : sah2 la kuar Shirley , bengong. cuba taip rabiatul adawiyah tu tang adawiyah tu jd ascent nok..mampu?hahah