Monday, August 15, 2011

help2!

Alhamdulillah it's confirm that I will be going to visit Hokkaido, Japan this coming November [pftttt I have to fight with winter again]

So now I'm buzy preparing all the stuff , plus article lain lagi, and plus with Visa requirements yang banyaklah songeh. Haila, korang kalau saja2 nak tengok Jepun tu aku nasihatkan fikir dua kali la. Banyak betul dia nak ni. Sigh.

I'm also keep receiving and replying email from them. People yang manage my accomodation dekat sana and all the itinerary. Yes, rezeki aku la kali ni dapat merasa semua free. Tapi free ada makna tu.

Masalah den satu ni, yang lawak nya hari nak balik sini nanti. Insya allah I'll arrive in KL petang then next depart to "Texas" around 1 hour and 30 mins after which sah-sah la tak sempat nak catch kan? "Ingat ni amazing race?". MM said to me just now.

So them gave me this sentence "Uneasiness is one night stay plan in Kuala Lumpur". Apakah? So I asked la pakar kita si MM.

Apa maksud dia ni?

Then MM cakap tak ada maksud? So I assumed dia nak cakap "Tak ade maknanya ko nak plan stay2 kat KL tu . Dah terus balik umah!". Kot?

So MM suggested aku tanya boleh tak dia cover one night stay in KL esok baru balik "Texas"?

So aku cakap ," haritu baru aku cakap nak mintak dia cover for me stay one night in Tokyo sebelum balik, ni nak tanya lagi, lepas ni mesti dia reply BANYAK CENGKADAK KAU??".

So korang bijak pandai, apa maksud INGGERRISH sentence dia ni "Uneasiness is one night stay plan in Kuala Lumpur"

Buyui

2 comments:

Cherrylicious said...

Uneasiness - kebimbangan, kegelisahan untuk stay kat kl semalam...[tetiba kan...ye kot..]ngahahahaha....

Depa bimbang ko yg nak duduk kat kl ker atau depa bimbang kena byr ke x...ke depa bimbang nanti semut bsg kenapa ko kena duk kl semalam....ke ko mmg suka duk kl semalam...leh jimba kata nyer...ngahahahahaha

eh nok..november ker..aku ingat januari

buyuiazliana said...

depa bimbang aku dok kl tu bapak aku..hahaha!aku mmg nak la dok kl tu kann????lol