Wednesday, August 3, 2011

walaupun bulan puasa gosip tetap jalannn

Aku nak beli satu barang online ni. recommended by MM . Semalam dia siap pesan " tapi ko tahan sikit ayat dia macam peniaga kerek".

Aku masa tu pikir kot si MM ni tak pernah beli online kot. Setakat ayat " Serious buyer ONLY otherwise u'll be blacklisted". Tu je la kan. Pada aku lah rasa.

So pagi ni tak nyempat2 aku masuk la website orang ni. Memang memikat qolbu la barangnya, coraknya , even design web dia macam melambangkan dia cikgu tadika, ok la aku tolak tepi kan sebab barang dia memang best dan tangan aku memang dah gatal sama nak perabih duit. Kan?

Lepas tu MM pun online aku pun cakap "I dah masuk web u cakap tu,"

She asked me " Kerek tak?".

Mana tak kereknya korang, gila la dia siap list down nama org dia blacklist siap alamat segala . Siap ada sorang ni [aku rasa orang beli ni pun mental sama kot] gi order cancel banyak kali, siap dia letak remark "aku tau ko buat nama lain2, TAPI IP ADDRESS SAMA OK". Pergh.Gila ko sampai IP Add dia seluk ni.

MM cakap "Nak kerja FBI kot". LOL.

Berkali-kali dia pesan once email dah dapat start berapa jam dia bagi lets say 24 jam ko kena mula bayar. Kalau tak ko masuk list blacklist. Aiiyo. Sampai aku tadi sikit2 cek email, kejap2 cek email . Punya lah takut karang lambat bayar kena BUNUH pulak. Hahahah!

Maybe dia ade reason sendiri la buat macam tu maybe sebab selalu kena tipu. Korang tau ayat dia macam ugut tu berlegar-legar/berulang2 serata website tu. Lama2 jadi annoying pun ada. Pakkal la barang ko best. Aku beli je lah. Janji email dapat teruss bank in la kan. Tapi tu la kejap2 cek email, kejap2 cek email. Aku cek email kerja pun tak kerap macam ni. Aku ingat aku sorang kerja berulang cek email. Si MM pun sama.

Aku dia reply ok la hari yang sama. MM lagi kesian lepas dua hari baru nak reply?!Alasan sebab dia pergi bercuti. Hahahah! Lain kali inform la dekat website ke ape kan?Aiyoo..

Buyui

4 comments:

Cherrylicious said...

mana blh buat customer camtu...n mn leh kasi 24 jam tuk bank in...lagipon selalu org akan kasi 3 hari tuk bank in...dah bank in baru org pos brg..apa kes lak pembeli nak menipu...yg selalu nak tipu ni si penjual lah...ala..bese ler kalau org cancel ke apa...customer always right ma....apa website tu...meh nak tgk???

Anonymous said...

ko beli hape? terhingin nak tau website tu jugak.mcm kata cherry sedap tu...whatsapp me ya!

jejaka anggun said...

kire hebat sgtlah produk kecantikan yg ko nak beli nih? produk AXE nih kan?

buyuiazliana said...

cher : ko dh tgk kan?dh dok senyap2

mr i : nnt i dh dpt brg i kasik link karang dia x nk antar brg aku cmne?haha!

JA : kalau produk AXE tu aku la gadis AXE , bolehlah mamat bangla taste sgt tu padan ngn aku. muehehe!