Monday, October 17, 2011

masih wujudkah kabel internet?aku kat tahun ape ni?2001?

Sekarang ni aku dekat Penang pulak! Last week korang dengar aku kat Bangkok kan? Ada rasa aku hebat ke sebab jetsetter? kalau jetsetter like kim k or paris h ada la jugak masyuknya ye, ini aku rasa penat lagi adalah. Oh, plis i really need a rest. Sudah! Lupakan saja buyui!

Tapi yang buat aku nak tergelak ni, pes time la bagi aku, masa aku cek in semlm benda pertama aku tanya kat kaunter "wifi ade?".

So the girl at the counter said "boleh connect , tp kena ade CABLE?".

Aku macam?? Lps kawan aku terangkan baru aku tau, KO KENA PAKAI CABLE TELEFON SENDIRI BARU BOLEH ONLINE,".

ok ni buat aku nak gelak guling2 depan kaunter ni jugak ni. Setau aku hotel ni tgh2 Penang bukan aku cek in dekat Ulu Tembeling. silap2 Ulu Tembeling pun dah maju pki wireless bagai.

Dah satu keje nak meredah kedai cari cable. Pakkal je la laptop sendiri dah kojol , so aku tak boleh nak on hotspot sendiri pakai phone sebab takde itune. Eh! camtu ek? Betol la kan kalau ko pakai device lain so ko takde itune camne ko nak connect internet pki iphone kan?Orang2 team apple sape ade pengalaman cam aku leh tlg jawab?jgn suruh google mmg itu aku tgh buat sekarang.

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

sian... bukan cable tuh sambung kat phone hotel ker? kenapa nak guna cable sendiri?

ker ko x cukup cable kat penang nih... org lain cable kuat.... hahaha.

buyuiazliana said...

JA: tu la paling hauk pon kan pki je cable sama ngn phone tu pn ok..ini x..SEPARATE OK..ko kena ade cable phone sendirik!apakah?

cable aku kuat la tu banding org lain sbb aku pakai EXTRA CABLE! hahahahaha!

azataq said...

jenuh lah pehni kn bw cable kalu nak cek in kat penang...lol..

buyuiazliana said...

cher: x pe pasni sape nk p penang aku sewa cable..hahahah