Tuesday, March 9, 2010

bersiaran semula


okies peminat saya [katanyer] kita bersiaran semula...my jiwa kacau separuh sudah pulih so boleh bersiaran semula...



hari ini kita review pasal kisah mak cik..granny [kalau kak nita jangan panggil granny tau...tak sesuwai dik] yang tertua di US...dah menghembuskan nafasnya yang terakhir...and apa yang bestnya [sorry to keluarga mendiang...i tak maksud cakap kehilangan itu best] actually ada dua orang yang tertua di US..dan mereka menghembuskan nafas terakhir sama hari pulak...tapi sorang lagi tu muda setahun je mati dulu....which is 113 years old..granny sorang lagi 114 years old..



ikut kata cucu granny yang 114 years old ni..dia cakap nenek dia still cergas hep hep horey lagi sebelum ni melainkan 2 minggu sebelum dia meninggal...ye la orang nak habes umur kan...siap pikir nak buat birthday party dia lagi..[camne la party orang-orang tua erk?ada doa selamat semua la kot?]



tiba-tiba teringat nek wok..apalah dia buat sekarang ye?dok ulang alik ke pusat serenti tengok laki dia ke?



p/s:depan rumah ada terbentang pulau kapas...HOME SICK!!



Buyui

6 comments:

ska said...

sape nek wok? nenek yg kawen dgn mamat bujang tuh dulu eh?

jejaka anggun said...

hmmm... x yah la mintak maaf kat family nenek tuh. bukan dia pandai baca tulisan melayu pun.

cikgu airin said...

oooo.... tempat yg boleh nampak pulau kapas tu. kat terengganu kan?

tau dah....

buyuiazliana said...

kd-aah...nek wok yg kawen org muda tu..alih2 laki dia kena tangkap isap dadah...

JA-mana nk tau kot2 dia ada blaja BM ke sebelum ni..sape tau?

airin-haish mana lak terengganu...london...

Anonymous said...

waaaaaaaaa...........nampak pulau kapas??best-nyerrrrrrrrrrrr.....nak pergi! nanti kalau aku nk scuba dive kt sana boleh ar jumpa ko...btw, usha2 sket..ade tak scuba diving agency kt sana.PADI ker...PADO ker..aper2 jer la.....chack d price too ok? - Er.

buyuiazliana said...

mr I-tau makna GOOGLE??