Friday, March 12, 2010

hari JUMAAT


sempena hari JUMAAT ni rasa-rasa macam nak buat entry pasal keagamaan sikitlah...at least can share with you all jugak kan...walaupun sebenarnya nak buat entry pasal pak ostad dari sekolah di Pulau R naik bas cakap dengan awek dia la kot sampai satu bas dua tingkat tu boleh dengar macam dia sorang je ada awek..sampai kena panggil kasanova dengan mamat dari negara sebelah semalam...tapi fikir-fikir balik baik aku jadi ostazah kejap lah hari ni.


baca blog anim tadi tiba-tiba rasa suka..bestnya ko nim nak pergi umrah kan..ko tak nak bawak aku ke cakap la aku ni anak kau?tak nak ke nok?;P


from her blog dia ada mention yang hari Jumaat ni adalah hari di mana ahli-ahli keluarga kita yang dah meninggal dunia akan dapat report tentang perbuatan ahli-ahli keluarga dia yang masih dhidup dari segi amalan segala la...sebab tu doa anak yang soleh tu antara amalan yang dikira...


i terfikir la...kalau-kalau anak or ahli keluarga dia mendoakan untuk keberkatan dia oklah kan...at least baca yassin malam jumaat ke apa ke..kalau kes2 nan ado..nauzubillah.....


apa-apapun i berdoa agar roh mama tenang di sana,sayu pulak rasa.


p/s:apasal dari semalam feeling ustazah ye?


Buyui

4 comments:

azataq said...

patut ko letak muka aku kat atas tu nok...sejok sikit......;P

buyuiazliana said...

cherly-perlu ke???kang ko kata aku ngata ko plak...hahaha!

jejaka anggun said...

letak muka ai la... ai ada pic pakai tudung tok siti. tutup sanggul jer la.... jambul sampai ubun2 lepas.

buyuiazliana said...

JA-email me..then i wt entry khas for u...haha!