Sunday, December 18, 2011

Salam

Aku dari dulu dah terbiasa tak bagi salam kalau on phone. Kalau aku angkat phone mostly phone rumah or fix line aku memang tak bagi salam sebab aku takut yg call tu non muslim. Family aku memang ramai kawan dari bangsa cina or india. Uncle muthu la, ah huat la, aunty mary la, cino geng2 hiking bukit larut tepen abah aku lg, memang ramai, so kalau org tu bg salam aku akan jawab, kalau aku nak bg salam dulu idaklah.

So aku dah terbawa-bawa even dah tau sapa call kalau nama naik kt phone pon aku takkan bg salam dl. Tapi org bg salam aku jawab la. Kadang2 ada yg perli jwb salam dl siap2, konon2 nnt aku malu sendr la, ada aku kisah? Yeah, bad site of me.

Tapi sejak aku dah selalu deal dengan org nak2 pulak aku ni dah terjerumus dalam golongan org gomen so lama kelamaan aku dah biasa bg salam kalau aku tau aku call tu melayu or greeting la selamat pagi ke apa ke. For me as proper conversation la bkn sbb aku dah terbiasa bagi salam. Bad site of me again.

So pada org yang tak biasa dengan aku, memang aku bagi salam, even texting ke, email ke memang aku mula dengan salam. Takkan nak hoi, kan? Nak2 ko email boss ko, sewel ke nak hoi2. Tapi kalau di kalangan kawan2 ke family ke mmg aku hello2 je, hahaha. Kojaq gila.

So tadi aku ym dgn kawan aku nina, aku cakap aku call our friend j, and surprisingly aku bg salam?!dunno why maybe aku dah berubah (kot?) ke sebab aku dah lama tak call j tu sama?

So aku cakap kt nina "nanti aku call ko aku bg salam dulu".

Tau apa nina jawab?

"gelak aje dah 5 minit b, sebab ko bg salam".

Cis!

Buyui

4 comments:

F A R Y N said...

aku pun tak penah kasi salam unless kalau aku tau tu mmg islam la...

buyuiazliana said...

faryn : tp kalau aku bg salam, pastu ko pn sama mau 10 minit je dah gelak kot? hahaha

jejaka anggun said...

salamlekum... nanti jgn lupe amik pic ngan Tabu yer...

buyuiazliana said...

JA: waalaikumussalam, masuklah pintu x berkunci..haha!

harus la wt review tabu..sabaq naaa