Wednesday, December 21, 2011

trending?

Aku terpanggil nak komen pasal benda ni lepas aku baca entri Kak Di pasal ini. So Kak Di saya mintak nak buat review pasal ni ok. 

Kak Shma, selalu la cakap dekat aku macam ni "Shma suka si polan si polan sebab dia ni stylo..." tak kisah la retis ke...tak retis ke... asal stylo pada mata dia suka je. Fine,  aku tak nafikan orang yg dia suka memang la stylo abes..fashion updated... so in kata orang sekarang. Pada aku konsep kalau ko lawa ko pakai ape pun lawa... macam kes Hana Tajima.. letak la sebemban towel pun pusing-pusing lilit- lilit lawa je.... tak pun Hanis Zalikha , minah tu memang lawa, kurus ramping tinggi pakai la ape pun lawa je..sape lagi.. ahh.. Nasha Aziz lawa je kan? Even dia pakai kain batik duduk kat tepi sawah pun lawa je... 

Cuba muka ko macam nenek kebayan yang bertapa 30 tahun dalam gua muka macam nak pecah rumah pakai macam Hana Tajima tu, dengan selendang satin bagai tak ke orang pandang ko 40 kali? Bukan sebab ko lawa ye, maybe sebab combination kaler ko dengan tudung ko baju ko segala ko sumbat sampai 10 jenis color! Ok aku ada la baca pasal fashion trlend sekarang ni, korang pernah dengar kan pasal COLOR BLOCK? Sapa yang tatau tu meh aku cakap color block tu ialah mix color yang dulu tak masuk dek akal. Yang kalau ko pakai zaman awal 2000 dulu orang akan cakap "gila ke baju merah tudung hijau?". or.. "Ya rabbi, tudung merah, baju kuning seluar hijau??". Tu dulu sekarang kalau ko macam tu ko in sangat. 


ni la cthnya color block- google saje

Aku? I am not that so berani to that extend lagi. Aku still tak berani nak block mind aku nak color block sampai nanti orang tgk aku sampai speechless. Ye, aku tak in, pergi kerja pun aku sempoi je..  nak2 musim tengkujuh ni selipar jepun je aku rembat pergi opis! Lantak! Janji aku selesa dan confident. Wah gitu... agaknyer golongan macam ni confident tu ada sampai boleh ye dia ikut trend. Jutaan tahniah saya ucapkan. Maafkan aku sebab mata aku sakit tengok banyak nau kaler ni ha. 

Soalan aku pada mereka-mereka ini, adakah ini fashion trend or fashion victim? #soalanserius

Soalan aku lagi, korang kenal tak maksud less is more?[eh betul ke?]

(gambar sekadar hiasan-google)

Assumption aku maybe korang ada costume party kot? Dengan bulu mata terjojol panjang gitu kaler pink takkan nak pergi kedai pak ali mak suruh beli ubat nyamuk nak bulu mata berpink2 bagai?

Sorry sangat2 pada yang terasa, cantik tu indah tapi jangan la sampai jd mangsa fashion.Ni kalau Joan Rivers tengok ni risau aku ape dia nak cakap.

Itu belum masuk bab tudung berkepit dengan riben la bunga la setepek besar. Teringt aku few years back ex-tunang si retis fopular sekarang dah suam-suam kuku pakai bunga sekembang besar tepi tudung aku cakap kat kawan aku "eh dia pki blueetooth ke?". #feelingbeautifulnara

Buyui-si tatau fashion

6 comments:

azataq said...

nok..mak pakai apa saja pon shantek apa...ngahahahaha......lg elok kalau warna merah putih nok...

buyuiazliana said...

merah putih tu color block ke?

jejaka anggun said...

syukurlah aku x pakai tudung. rimas.

buyuiazliana said...

JA: tak ape ko x nak pakai, aku doakan pintu hati ko terbkk satu hari nnt nk bertudung? bley?

MakNgah said...

sakit aih mataku yang melihat panahan warna tu. tu belum tudung/selendang dipintal2 keatas ke bawah sampai tergeliat leher. oh tidak!

buyuiazliana said...

fashion terkini katanyerrrr.. :P