Friday, December 2, 2011

it's sushi time!

disebabkan haritu diaorg pergi dinner yang aku x boleh makan kan sebab soba tu stok babi..so kali ni sebagai pay back saito-san bawak aku pergi try sushi sushi bershama shama :))

"i pay for you this time..because u're guest" katanya............lega! aku dah standby dah duit tadi.

So aku yakin benda aku boleh makan, so apa je saito-san suruh try aku try! Yeah semua raw. Aku dah prektis dah makan salmon raw sebelum datang haritu, so boleh masuk tekak! And this time segala tok nenk semua raw. Camne diaorg buat tak bau hanyir langsung ah??!!

Satu je tetiba dia cakap "do u want to try uni?". [selain drpd dia nak suruh aku try testis babi yang dia amik, gulp!] Ingat benda apalah uni tu, sekali telur ikan. Ok la aku igt leh telan, sambil aku dok belek2 tu dioarg leh sebut gonad la pulak..terus aku terbayang perut ikan! potong betullah! dah sambil aku nak suap tu semua tengok aku. celakalahh..... lepas tu semulut la aku telan...tak la bau mana, tapi masa tu mind aku dah free cakap kena stop makan ni mentah buyui...dah kena hadap dah...terus tak leh blah! terus aku cakap kat Alan aku feeling macam dalam fear factor . Hahah!

senyum lebar sebab org belanja :))

ni aku suka.....!!! sedappppppp

memula takuit nak try..bila dh try not bad ah!

best fish in town katanya..tp mmg sedap..bahagian lemak2 isi ikan tu
jgn tertipu ni bkn betol ni, plastik semata!

Tapi sememangnya...sedap la weiiiiiiii.................. ke sebab org belanja? :P

Buyui

6 comments:

Cik Jingga said...

xsuka sushi.. tp rsa nk try .. huhuuh..ni bukan kat Malaysia eh??

buyuiazliana said...

Cik Jingga : aah ni kat Hokkaido, kalau nk try sushi boleh try kt sushi king, mintak california rolls kalau nk try for the fisrt time. :)

kalau kat tempat kita sushi x byk yg mentah, jgn risau

jejaka anggun said...

yuck!

buyuiazliana said...

JA : hahah, yeah i know :)

azataq said...

Sempat melantak sushi sblm bersalin...oh...nak lg lah sushi....yummieeee

buyuiazliana said...

cher : x sama nok sushi kita ngn depa..x samaaa