Tuesday, February 28, 2012

Boboiboy!Boboiboy!Boboiboy!

Alien datang menakluki bumi
Demi koko yang dicari- cari
Merekakan tiba tak lama lagi
Apa mungkin terjadi

Jadi kita perlukan penyelamat bumi
Boboiboy!Boboiboy!Boboiboy!

Ying!
Yaya!
Gopal!
Dan superhero kita

Boboiboy!Boboiboy!Boboiboy!


Lirik: Boboiboy OST
Sumber : Google


Gigih aku cari lirik lagi dia. Aku pun tak pernah tengok kartun ni. Tapi aku tau budak- budak kecik suka nau cerita ni. Korang ni tengok Barney lagi bagus . Ajar cakap english. Ajar nyanyi lagu "I love you , you love me, we are happy family" kan lagi bagus. Ini besau- besau dah berebut channel dengan aku, aku nak tengok HBO kau sibuk nak layan Vanilla Coklat. Nini coklat celup, celup2 betollah! Aku pun tengok gak cerita melayu tapi bukan la 24/7 melayan cerita melayu ok. Semua cerita aku layan. Cerita tamil paling terbaik. Heh!

Aku nak cerita pasal Boboiboy. Eh tapi jap, aku tengok lirik OST kartun ni . WTH Alien datang menakluki bumi, Demi koko yang dicari- cari". ???? Alien datang bumi sebab nak curi koko ke? For real? Ok itu tak logik ok...tak logik sungguh. 

*******************************************

Semalam adik aku bercerita lagi pasal gelagat- gelagat yang dia ikut ke Langkawi ni. Yang membuatkan aku lagi sekali gelak terbahak- terbahak. Yang membuatkan lama- lama aku terfikir adik aku ni pergi trip ke Langkawi ke, atau ikut rombongan sarkis? :p

Kali ni pasal seorang jejaka. Tapi pada aku nak gelarkan dia anak hekan sebab umur dia baru dalam 20 tahun mengikut kiraan mata dan aqal adik aku. Hensem budaknya. Budak ada rupa dan ada komersil value untuk didagangkan di Siam. Eh!

Tapi sayang............... (sila buat bunyi sengau Bang Salim Iklim) muka dah hensem ada rupa tapi................. dengan excitednya (ok ini bukan asal Kodiang, Kedah. Korang jangan ingat orang Kodiang je excited bila bercakap, itu judge orang nama eh!) cakap kat adik aku, "Kak! Saya minat Boboiboy!" Camtu ke eja  Boboiboy hah?Entah tak sure pulak aku. Aku cakap ala setakat cakap ko minat karakter mana- mana kartun ape lah sangat kan? Aku pun minat a few karakter superhero tapi Boboiboy ke Keluang Man tu tak masuk senarai ah!

Adik aku ni belajar kolej mana ha dulu? Bagus- bagus betul student dia semalam semangat Kekodiangan yang menebal dalam diri dah hari ni semangat cintakan hero tempatan yang tiada tolok bandingnya. Kolej ni ada subjek "Jadilah warganegara yang sejati tiada belah bahagi" ke korang rasa?

Aku tak tipu ye budak ni semangat dengan hero tempatan boboiboy ni ye, ini terbukti dengan adik aku menyatakan anak hekan ni boleh beli patung boboiboy tu besar- besar macam dulu- dulu kita zaman baru gatai nak kenal boyfriend, boyfriend belikan teddy bear besar pakai duit PTPTN or duit mak kirim tiap- tiap bulan tu sempena bithday kita. Auuuwww!! U so sweet la bang Nuar!! (ok, ni imagine aku je, tapi belum sampai tahap fantasi lagi..hahahah!). Ok besar- besar teddy bear tu la dia beli patung boboiboy ni.

Lelaki?

Beli patung besar?

Untuk diri sendiri?

Boboiboy pulak tu?

Dan bertubi- tubi soalan aku ini adik aku jawab dengan satu jawapan.

"YE,".

 Ok aku pitam sebab gelak banyak.

Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

gayboyboyboy lah tuh....

ps: mende citer boyboyboy nih? kenapa aku x tau?

Buyuiazliana said...

aku pn syak dia gaygaygayboy tp x baik ah tuduh2 kan?

x perlu tahu la citer ape ni..

Che Sue said...

hok aloh...
dah beso godak gitu beli anak patung lagi?
ok ok kita bersangka baik ek..mebi beli untuk adik dia..
MEBIII~!

Buyuiazliana said...

hahahahha! aku x leh wei pikir mebi2 ni...tp semlm adik aku ckp dia sangkut ok patung gabak besau tu kat beg dia jalan melata....