Friday, February 17, 2012

Mind your own language

Harini aku nak share dengan korang bahasa kedah purba sikit. Uish mara org kampun aku cakap purba. Bukan la purba maybe ada lagi org kedah still sebut word ni. Tapi family aku yang sebut word ni arwah tok aku yang dah tak ade since aku darjah 5 lagi. So even abah aku pun tak sebut dah word2 camni, maybe sebab dah merantau and campur orang macam2 dah so application of this word tak berapa nak apply sangat dah di kalangan family aku.

The word like....







UNGKALA


Ko ada? Sapa terel bagitahu aku apa maksud dia. MM , u senyap.

Buyui

6 comments:

jejaka anggun said...

Ungka + Kala. (Kala tuh nama trainer kat ofis aku. dia hitam tapi gambar kat staff tag dia photoshop cerah. kau mampu?)

azataq said...

Gitew...hebat ko kan...aku tanya mr google...entry ko ni plak yg keluar...syabasss.....

F A R Y N said...

sejenis binatang... hahhaa

Buyuiazliana said...

ko nak kata Kala tu sejenis ungka cerah la ni? haha!

Buyuiazliana said...

kann? hebat kan aku? haha!

Buyuiazliana said...

tettt salah!