Thursday, April 28, 2011

cuak!

pagi-pagi Kak Shma dah bagi aku satu kecuakkan, eh bukan dia, HUKM bg dia cuak, so dia bagi aku cuak..korang nampak satu rantaian cuak mcm rantai makanan kalau dulu kita belajar Alam dan Manusia tahun 6 tu [nampak sgt pulak aku macam old school belaja alam dan manusia]

ok aku lukis :

Rantaian cuak

HUKM cuak -------- > kak shma cuak ------------ > aku cuak

mampos kalau budak ikut failed!haha!

dia [kak shma ] cakap dia susah hati, aku of cos la cuak kan , igt nape sbb dia cakap HUKM called cakap blood test dia buat tu ade yang positif.

so aku tanya :

Aku : penyakit ape shima cek haritu ? [sbb dia ckp dia cek untuk 4-5 penyakit]

Kak Shma : entah, yg shma igt untuk HIV, Diabetes

Aku: darah tinggi kot [skang br aku teringt darah tinggi cek blood pressure bukan blood test, kepada lecturer hamponkan saya]

Kak Shima : staff HUKM ni ckp call doctor tanya sendr, doctor lak x masuk lagi

ala doctor tu g mkn nasik lemak la tu x naik2 bilik lg..hehe!

pastu dia buat senyap, mmg minah ni kasik aku tambah cuak la, a few minutes after,

Kak Shima :cet, HUKM ni kasik org cuak la!

Aku: mmg la , ni aku dh cuak ni , ape cerit? [MM ajar aku bahasa rempit ni..haha!]

Kak Shma: DIA CAKAP SHIMA POSITIVE CHICKEN POX!

chicken pox laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa????!!!ok cibais!kasik aku cuak je la!

tapi td for 15 minutes aku gelak mmg x berenti, sengal!

Lepas tu.

Aku and Kak Shma : eh! tapi nape chicken pox ha?! [nak ckp kak shma kena chicken pox ke?alaaa!!]

Buyui





4 comments:

jejaka anggun said...

chic pox pun ada negatif positif?

buyuiazliana said...

JA: ha la kalau virus chic pox tu ade dlm blood ko, positive la ia..

azataq said...

aku pun cuak...dah makin pjg rantai dia tu....lol...benggong lah...hahahahaha

buyuiazliana said...

cher: sengal kan?