Sunday, April 17, 2011

Rayyan he will be.. :P

ni citer pasal The Beradiks. Seperti yang kita ketahui [apakahhh?] adik aku tu br kawen je dlm sebulan nan lalu dan disebabkan tahap kegelojohan yang melampau [kahhhkahhhkahhh!] insya allah kalau la ade rezeki sihat segala aku akan jd aunty la ujung thn ni..insya allah... nama untuk dipanggil utk aku still pening2..nak panggil aunty N [dh mcm kedai aunty anne tu plak..] nak panggil aunty yong [lama2 of jgn kos t-yong kan..dah mcm nama burung] nak panggil aunty B [lama2 jd t-B bukan ke nama penyakit tu?coii!!] , so aku rs cik yong ok what?adik aku sll panggil cmtu kalau time nak mintak duit..haha!

so semlm weols diskus la nama2 sedap2 for little babies ni ha...biasalah semua first anak, cucu , anak sedara bukan for my family je, even family belah adik ipar aku pon sama je sexcited spi tahap nak lompat2 padahal eleh br bape minggu je pon...harap2 ade lah rezekinya kan?amin...[biasa la 1st child, sok2 berderet mcm bas?pitam]

so aku ckp la

Aku: ok aku nk nama Rayyan, kena letak x kira ! [ye la dl nak ltk kt aqmal rafhan mak dia rejek..sob..son]

Montek:ok..kita tanya abah , testing rentua ok x sebut Rayyan?

Aku: ok abah say Rayyan...[bongek!]

Abah :Rayyan, ape masalah? [pakcik ni x tau lg ujung pangkal ni..]

Aku: nak ltk kt nama baby, Rayyan ....... [nama blakang mmg berlambak2 tatau lg nk pilih ape]

Abah: Hoish!ape nama bunyik2 india ni ?[ no offense ok?]

Aku [bab2 debat ngn abah bg je kt aku, budak2 lain mmg pentakut, well lawyer x jd kan?] : apelak, tu bahasa arab, kan ade citer agama tu Arr- Rayyan?Bukan eja Ryan mcm Ryan Seacrest tu , sebut je Ryan actually Rayyan! [tudiah explain kann...?siap Ryan Seacrest kuar..mampu?]

Abah : Tu bunyik lebih kurang la... Rayyan, Rajesh, lebih kurang la tu.. [sori lagi sape nama Rajesh ke sori....jgn amik ati ok?]~mana la dia tgk citer tamil Rajesh adik beradik ngn Rayyan ni.

Montek : alamak , cmne abah x bg

Aku : arghh!!!pedulik ade aku kisah?kalau korg x ltk pon aku nk jugak panggil Rayyan!i don't care!

masalah sekarang ni kompiden laki ni, kalau pompuan?Rihanna?- i love the way u lie.......hahaha!

lagi aku x leh blah kak shma bila tanya "kak Shima nk suruh Rayyan panggil ape?"

Tau ape dia jawab? " panggil Shma AUNTY SHI SHI , mcm kim kardash suruh Manson panggil aunty Ki Ki" -naseb la Rayyan ko dpt makcik2 gilo sengal..haha!

Ape2pun "Rayyan " and mummy Rayyan jaga diri elok2 ok?

Buyui

4 comments:

azataq said...

oh nok....menchilah kalau dia nama rayyan...sebab ai nak letak adam rayyan x jadik..huwaa...lagi kan nok...masih terlalu awal tuk rasa excited camtu kan...nak2 cari nama sesiap dah...sila jgn terlalu ye nok....aku doa kan selamat sehingga kelahiran nya kemuka bumi...cuma jgn terlalu syok ye nok.....amin...[sila jgn sentap ye nok...ko sentap kang aku bakar blog ko karang...]

buyuiazliana said...

nok mak x sentap ko kata mcm tu, cuma mak sentap ko x baca entry ni bebetol..haha!

ko x baca ke aku dok insya allah doploempat kali tu?sbb byk kejadian berlaku dpn mata mak ni la mak doakan mak boleh tgk Rayyan tu hujung thn ni..

amin

jejaka anggun said...

nama common lah, anak kawan aku rayyan jugak... cube letak nama samat atau jusoh atau akob, sure xde nama tuh...

kalo org tino, nama peah atau bedah.


ps: feeling2 nak nama anak ala2 indon, Anggun Kalista Johar. mampu?

buyuiazliana said...

JA: aku suka nama Dahlia, klasik kan?haha!

ko ltk je nama anak ko cmtu [padahal ko kan feeling nak nama mcm tu?] kan???