Monday, May 23, 2011

Damn Its True, aku nk citer benda lain sbnrnya.

Aku rasa ada banyakkkkk sgtttttt citer nak share sgn korang, seriyesss bukan la sbb nak mengumpat atau nak mengutuk (eceh..!!) tp sbg panduan utk diri aku sendr dan supaya menyedarkan kot2 la ada manusia di luar sana sebelum makan terlebih pedas, so dr tersedak baik cepat2 cr air kan..?haha!eh?tersedak dah?laaa, ni baru intro ni dh tersedak?!

Td ckp ade bykkk sgttt citer kan?tp, x semua aku nak cerita sbb nak jaga air muka org lgpn belum lg aku rs nak melahar setkt hembus2 asap je lah (padahal ko takut kena ganyang) baru, and sebelum aku nak explain ni sebelum korg sembur aku baik korang fikir balik ek betul ke aku ckp ni, (bunyik mcm kes besar je..ala, gempak je tu, citer x seberapa mana pun)

Ok, aku suka follow satu org ke ape ek benda ni aku pn tatau kt twitter "Damn Its True" mmg ape dia tweet tu benda betul la, mmg membuatkan ko mcm terasa tp nama pon "Damn Its True " kan..?Damn!so ade satu tweet dia aku paling suka "Facebook is when ur friends become strangers and Twitter is when ur strangers become friends".kan?Betol x?maybe ada yang belum berjinak2 dgn twitter takpe, tp cuba korang fikir betol x kadang2 korg rs strange gila dgn kwn korg kt FB?

Ada x kadang2 korg rasa nk mencebik dgn status kawan yg ko kenal selama dah 20 thn dulu baik gile spi sll tidur rumah skang jumpa blk kt FB, suddenly ko rasa annoying dgn dia?Or korg rs selama ni korg kenal sgt kawan korg tu tetb br tau peel sebenar dia ni suka insult org, menunjuk secara tidak nyata (menunjuk la reta duniaaa dia tu sgt kt FB), ada x?Jgn x ngaku ada kan?

So apa korg buat?yelah aku tanya ape korg buat psl ni?oh ade x bape suka Hide je kan?Dia mana tau korg HIDE dia, so x semak wall korg kan?nak delete x spi hati pulak kawan lama ni..nanti sok2 kawen nak tag kad kawen ni nak jemput kalau delete cmno plak nak contact, so diamkan jelah kan..?ha..x ke itu namanya "Facebook is when ur friend become stranger", kebenaran itu sesuatu yg pahit kan?

Aku pun ade je buat benda2 di atas (kalau x mcm mana aku boleh mengomel lak kann..tro experience la) , ehehe!Ye aku kejam dan keji la hide org sana sini, tp tu sekarang ni la, dan aku lps tu lg la worst bkk dua akaun..mcm aku citer dl sng la kan..maybe one day aku delete je akaun FB tu lg settle!Mcm ade dh aku tau a few ppl yg delete juz because x mau diri stalking hidup org lain, seriyes aku belum cukup kuat bertindak demikian.so far aku suka lg twitter selain dr boleh follow Remy Ishak (hahahaha!) Aku boleh merempan, meroyan , melalak sukati aku..org x suka lantak x de sape pedulik, kalau suka dia balas , x pun kalau aku rimas aku pn x layan..tp sy blom join tu tak payahlah join sbb nk ikut trend tp ko apa pon tak boleh, buat semak je, membuatkan kitaorg ni nk msk twitter asek2 over capacity je, asek2 tgk muka ikan paus la kena sangkut dgn ikan2 kecil, ngahhhahahahaha!

Eh?!aku sbnrnya nak citer psl benda lain la ni melalut citer lain ni pehal?takpe lah aku sbg lenkali je, bahahaha!

Tu la aku ckp kan td aku bykkkk je citer nk share ngn korang, see dh melalut, sok2 la kotok org, hehe!

Buyui
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

Anonymous said...

Kepada Cik Seri Buyui,
Saya amat bersetuju dengan ungkapan yang Cik Seri Buyui tuliskan di atas (maaf, saya tidak terer English, tak mampooo nk ucapkan semula).

Saya ingin berkongsi pengalaman dgn cik seri buyui. Saya adalah mangsa menunjuk nunjuk harta duniawi itu, Bukan sahaja di alam maya FB, tetapi menjadi mangsa tanpa rela di dunia nyata yang fana!!! saya telah di tunjuk tunjuk harta duniawi yg paling hots di depan mata...dengan gaya yang amat menyakitkan hati ( saya tau saya kurang berkemampuan seperti kawan saya itu..or i just could not bother as i dun need tht thing?).
Seteleah kejadian itu, saya berhati hati untuk pergi berjumpa dengannya. takot jika tanpa rela lagi saya menjadi mangsa tunjuk tunjuk hartanye lagi.....

Sekian,
Mangsa Tunjuk Tunjuk Harta Duniawi.....

buyuiazliana said...

mangsa tunjuk harta duniawi : sy amat simpati pd anda, mungkin masalah anda ini sy akan itarakn di lain siaran, dgn ini sy memohon izin, hanya sbg perigtan kepada pembaca2 di luar sana? [sbb sy pn x kenal anda, pemangsa tunjuk harta duniawi dan apakah harta duniwai itu] jd izinkan saya ?

azataq said...

kan...pehtu lagi hangen kan bila org x berkemampuan pun dah menunjukkan jugak kan..motip nak kasi sentap org yg suka menunjuk..baru kau tau...org lain pun boleh..kan kan kan..

ikan paus nok...hahaha..tah nyer..kalau setakat buka sebab trend..lopakan je lah...nantikan lag je manjang yer....

mak guna ubersocial...sblm tu ada install..tp mcm x reti pakai..ngahahaha..pehtu reinstall blk..ada ker???hahahaha

p/s: mau sapa yg x reti cari ubersocial plak dah...

jejaka anggun said...

yg 1st komen tuh dah macam majalah apa ntah yg ada cik seri siantan tuh. haha. dulu masa skolah2 aku suke baca kakak aku punyer mag pastuh gelak2 baca masalah orang.

lg satu aku suke gak baca masalah dlm ruangan abang richie ker apa ntah. aku rasa majalah mangga kot? nampak sgt menipu, adik angkat diliwatlah, jadik gayboy gara2 diliwat abg ipar tanpa kerelaanlah, mcm2. sungguh sengal.

ok, ada kene mengena x komen nih ngan entry ko?

buyuiazliana said...

cher : aku rasa betol dh la aku kena [anjangkan lg entri ni, bahaha!

JA: ko x baik la org tu ada masalah la wei [eceh tetb aku antiklimaks kan?]

walaupon x kena mengena tp heyy aku tau la ruangan abg richie tu, bahahahahahahahaha!

azataq said...

ko tgk lah pon..komen2 pun pjg2 berjela...kan...adakah satu hari nanti akan ada ruangan Miss B..lol...hahahaha....

Ai pon tau abg richie itu....hahaha