Monday, May 23, 2011

Entri panjang nak mampos sesuai dibaca masa sangap dan ni bkn kisah pinggan or jual pinggan walaupn aku kuat makan :p

Entry di bwh ni aku paste dr blog edited td (gigih kan...?). Entry di bwh tu aku tulis sekerat dah ptg td lps tu sbb rmi org outstation minggu ni kan so bila org plg last balik tutup lampu koridor mulalah aku gedik sama nk tktkan diri sendiri (mmg dasar penakut) , summore aku dapati dr entry smlm byk lak respons (jgn nk ckp aku feeling kak sri siantan lak terus excited kan nk sbg) so mesti idea byk ni aku nk melahar so aku sbg..intro pon org dh meluat, ok kalau x mau pinau mata baca dh baik x yh baca, dan kalau aku teruskan entri ni aku nk korg igt takde kena mengena ngn idup mati, kena ngn aku pn x, cth aku bg tu kebetulan je, ni ape aku rasa je pendpt akula kan..dan byk jln citer tu aku amik dr cerekarama ngn drama2 melayu sll aku tgk, bahahaha!ok let's teruskan..

*******************
Kepada Cik Seri Buyui,
Saya amat bersetuju dengan ungkapan yang Cik Seri Buyui tuliskan di atas (maaf, saya tidak terer English, tak mampooo nk ucapkan semula).

Saya ingin berkongsi pengalaman dgn cik seri buyui. Saya adalah mangsa menunjuk nunjuk harta duniawi itu, Bukan sahaja di alam maya FB, tetapi menjadi mangsa tanpa rela di dunia nyata yang fana!!! saya telah di tunjuk tunjuk harta duniawi yg paling hots di depan mata...dengan gaya yang amat menyakitkan hati ( saya tau saya kurang berkemampuan seperti kawan saya itu..or i just could not bother as i dun need tht thing?).

Seteleah kejadian itu, saya berhati hati untuk pergi berjumpa dengannya. takot jika tanpa rela lagi saya menjadi mangsa tunjuk tunjuk hartanye lagi.....

Sekian,
Mangsa Tunjuk Tunjuk Harta Duniawi.....

Ini aku amik dr komen Mangsa Tunjuk Harta Dunia, bahahahaa!eh !aku x gelak nickname or masalah dia tu, tp aku gelak sbb dia namakan aku Cik Sri Buyui and the bahasa really like aku ni dah feeling cik sri siantan, JA ko hengat ko sorg je baca majalah akak ko dulu?aku pn la, tp majalah ape aku dh lupalah..tp masalah tu macam2 kan..nak2 kalau masalah ngn abg richie, eh tp ni aku baca bila aku dh besau la..eh nape aku baca majalah cmtu?hahahaha!

Aku buat entry ni bukan sbb aku nak tlg settle masalah manusia mangsa tunjuk harta dunia. Eh!panjang sgt lah nama ko, aku tukar la jadik Cik Mangsa Harta or MH?ok MH la senang, bukan media hiburan tau korang, korang suka tau buat aku melalut, eh?salahkan org pulak..haha!

Tujuan aku buat entry ni nak tunjuk kat korang ape yang septtnya kita ni as insan sedar ye, and kebetulan mmg one of my idea nak buat entry pasal ni pun kebetulan MH ni lak kasik komen pasal ni so bagus sangatlah kannn???

Mesti kan ade je di sekitar kita ni ade or wujudnya Pemangsa Tunjuk Harta(PTH) macam ni kan?jgn nk deny, mmg ade, and tah2 kita kot PTH ni?alamak, jgn marah, apesal marah2 ni, terasa ke?la...takkan terasa lak...ohh baru beli kete then saje je parking kete depan umah jiran ke?kan porch kete umah sendr tu luasssssss je?bukan nak menunjuk ke tu?muehehehehehe!

Or ade ke baru beli pinggan arcopal [mampos ni je brand aku tau..haha!] siap saje je ltk kuih dua ketul pakai pinggan nasik TAMBAH seluasss alammmm tu kasik org sebelah?ade kan....???apa benda kasik x pentinglah kan?yg penting pinggan arcopal tu!ok la nampak nau aku tua, tau cap arcopal je..oklah noritake, or vintage?sanggup kan..?ops siap buat pameran ko ada vintage baru walaupn beli pki duit kutu pinggan (ni sedara aku , hahahaha!sbb aku pnh kena paksa join..ajak aku la join..mmg x la kann) sok2 call org sana sini suruh dtg umah tgk pinggan baru, kannn??(Ni pn aku kena gak tgh2 mlm bkk kotak pinggan tgk!)ops!ade ke terasa?ni aku x kenal la sape keje wt pameran pinggan ni sbb ko bwk la aku seluas laut pinggan pon bkn aku reti ponnnnn...seriyes ni terjd kpd org aku knl ye kena hadap la koleksi pinggan2 bgi ni but unfortunately org aku kenal tu bkn minat pinggan2 jemah ni..tu satu hal..brand pon dia tatau!yg dia kenal brand pon sbb ade masuk nona nini kot kenal la brand, tp kalau pinggan pelestik tu ko tepek brand besau alam pon dia percaya je tu pinggan mahal, so nasihat aku kpd golongan PTH ni sebelum wat pameran pinggan kaji dulu crowd ek, cth:crowd tu mmg minat noritake tu barulah ko panggil dia dtg umh tgk baru betol!silap crowd la, sian..

Eh mcm aku je punya cite kan kena tgk pinggan, tak..kebetulan kwn aku ni lg sedih ok kena konon2 pinggan2 baru tu kena tgk SECARA TAK SENGAJA!mcm cth ko hamparkan pinggan2 baru tu as lapik kaki, like nnt kawan aku masuk tu tgk2 "eh pinggan ni wt lapik kaki?!" So boleh la dia jawab "ni pinggan I baru beli" , haha!ok cth sgt tak relevan, tp tu je contoh bodoh yg boleh aku beri, haha!

Ok enough la banyakk je contoh boleh aku kasik tp tak perlulah aku nak ngate org sgt kan..aku pn bkn golongan PTH dan aku x mau la jd MH..

Isk aku ni terpikir la kan, katalah aku ni ditakdirkan jd mcm Cik MH ni, aku rs kan ape aku buat la mcm kes pinggan ni(cth ni jelah aku tau lgpn aku tatau Cik MH ni dia mangsa harta dunia ape kan?) Aku hempas je pinggan tu tgk tahan retak ke x, kalau thn retak boleh jugak esok2 aku pinjam wt ajar hanjeng tangkap pki mulut.Eh?Hanjeng lak..haha!Hanjeng saper aku pikir ni, tu la Mr I sll ckp "ko ni yg harom jugak ko pikir" kan..ok silap2 aku wt baling lps tangkap semula la ok x?tahan ke brand mahal2 ni?entah.aku mmg tatau.hehe!aku bkn org hado2, (takyah kata aku pki bb ni org hado2 la, tipu sume tu ok) lain la aku pki ipong, sbb kwn aku ckp setarap Bangla je pki bb ni, well tu je aku mampu besides aku suke bb ni sbb byk benda aku boleh buat.aku kan kuli bekerjaya?sama la kan ngn Bangla, ;p

Apsal dh jd entri mcm entri pinggan ni?hahahahahahahaha!sori la kalau korg ni penggemar pinggan tp aku mmg x reti der pinggan2 ni gajet bolehla buat mata aku juling like rolling eyes, hehe!Rugi kan Ismail group, Langkawi kalau dpt 10 org mcm aku?

Enuff said la mcm nk lempang diri sendr je dok ngata org, kuar2 api dh ke terasa, kan aku ckp ni x de kena la ngn org2 aku knl, kecuali cth pinggan tu pn kait kena ngn kawan aku yg aku knl masa belajar, ade ke nunjuk pinggan, durh..whatever??bkn kawan aku tu kena paksa tgk pinggan aku pn pnh je kena, sedara aku srh tgk.mana la aku reti.pitams la.

Aku ni senang satu je, tak payah tunjuk2 la ko banyakk sgt reta duniaaaaa ni sbb aku tau sendr cuma x tanya je, kan?

Ikhlas pesanan utk diri sendr, jgn berasa diri tu lebih sbb ade org lebih baik dr kita. ;p

Buyui
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

Anonymous said...

Wah......blog suda naik taraf nampak...siap ade hantar masalah lagik. sure ko perasan ko cik seri siantan kan?
btw...isu nie memang hotz! kadang2 org tak sedar apa yg dia buat tu menunjuk nunjuk! they thot they just wanna share what they have, but unfortunately...ko melokakan hati kawan2 ko...with ur tunjuk2 attitude! or...pedulik hape aku....aku kaya, so aku tunjuk la reta aku. ko miskin.merasa tgk jer reta aku! hahahaha

btw, i loike buat acara tunjuk2 tak sengaja. letak pinggan kt lantai..pastu guess terpijak...terus ckp "eh, tu pinggan baru i..."

Mr I - nak belajar jadi Pemangsa Tunjuk2...not mangsa, tapi sedeh tidak mampooooooo........

buyuiazliana said...

Mr I- ade aku kisah ko x mampooo?hahaha!

azataq said...

nanti aku amik pakai pinggan emas makcik2 aku..pehtu aku pos lah kat fb...

My lunch today!!..boleh..bukan niat nak tayang nasi itu..tapi pinggan itu...ahahahahahaha

buyuiazliana said...

baik ko snap ltk tajuk album "my pinggan"