Monday, May 16, 2011

Selamat hari guru, cikgu!

Thn ni aku x mau cerita lg kisah nostalgik pasal hidup aku jd chegu dulu, hehe!aku tau korang bosan. Aku bukan retis yang kalau boleh semua org nak tau kisah hidup lampau kan?

Thn ni , aku nak citer psl cikgu2 aku ms sekolah dl, bermula dgn sekolah rendah, sape ek cikgu yg aku igt, oh of cos la Mrs Francis cikgu kelas aku yg pertama (ala..kes cicak tu igt x?ok aku ni sape sume org nak tau kisah aku, haha!) , then my fisrt english teacher Mrs Jambu (betol!nama dia jambu!x tipu) , zaman tu sekolah convent aku rasa ustazah je kot pakai tudung, kelas aku dak nama Anis Sabarina Shamsudin (hahhh aku igt nama bapak dia sekali!) Tu je pki tudung, lain?nan ado!nama pun Convent!lg aku igt En Megat (sorg kot cikgu laki kt situ) , Mrs Kanda (serani kot, ajar music, ini ko salah tipu batang rekorder tu dia ketuk jari ko sambil jerit "idiot!"Dari dia la aku kenal ape tu nama idiot, idiot!amik balik!), Mrs Stanley , masa tu sisters jd headmister, again nama pn Convent, masa aku darjah 3 br tukar cikgu besau melayu.

Tu sekolah rendah, masuk sekolah menengah pecah dua la sekolah aku form 1-3 Methodist , Taiping, form 4-5 Methodist, Kuantan.eceh gaya mcm pas PMR masuk SBP je, padahal..haha!so masa form 1-3 cikgu yg aku igt la, Puan Ainun (ajar KH, aku rasa dia mcm mak aku je sbb kt umah aku rs masa tu mcm parents aku x amik tau hal aku sgt, lebihkan anak laki dia je..entah ms tu jiwa remaja kot nak feeling2 lebih2..haha) , pastu Mrs Lim ke Lee?(Ajar aku geografi , aku suka la, tp part malaysia je, sbb tu spi la aku kompius Cambodia,Laos , Myanmar mana satu dlm peta pn tatau) , Puan Siti Rokiah (ni plg best sbb dia buat aku phm persamaan linear, nombor negatif posotif tu, dr cikgu .... Satu haram aku tatau) , Pn Sharizan kot nama diaBUAT AKU GILA SEJARAH, haha! Ade nama cikgu mcm Pn Rosnani and so on aku x lupa la, Cher jgn tanya "Mr Kana nok?" Sorry aku x dan blaja akaun ngn dia

Ok masa form 4-5 lak, Pn Ashgari ajar mod maths aku suka but add maths?sy x bape paham la cikgu, sorry..then cikgu english oh Mrs Jagdish dia ni datin tau, haha!perlu ke mention?dia la suka citer dlm kelas psl dia ngn laki dia masa blaja UM, last2 aku masuk situ, LOL..Pn Asmah yg ajar maths form 4, cikgu fizik yg rotan sy sbb x buat notes (aku rs tu je benda paling jahat kantoi aku buat ) , Pn Sh Nora ajar kimia (bab garam tu gilo 3 bln blajar bab tu je?!) Mrs Wee ajar bio, aku x perlu buku Mona gersang mcm Hezly tu nk paham bab bio, LOL..gila "bila nafsu merajai hati" hahaha! Mrs Wee ajar detail siap video segala, ye thanx teacher sbb bg saya menjerit dlm kelas bila u citer psl "first baby kena GUNTING sikit!" Ouchhhh!x leh blah!

Kalau masuk UM , saya x bape nak igt nama semua kecuali Dr Rais , mueheheheh! (sbb malas msk kelas mana nk igt nama lecturer, haha!) tp sy still x lupa nk ucapkan terima kasih banyak di atas ilmu yg diberi.

TERIMA KASIH & happy teacher's day!!

Buyui
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

jejaka anggun said...

cikgu yg ajar ko isap rokok, ada?

buyuiazliana said...

JA: sap kok aku x yh cikgu , aku pandai je belaja sendr, bahahahaha!

azataq said...

selamat hari guru nok....guru ajar alif ba ta via ym katanyer....hahaha....