Monday, May 30, 2011

blog ni kan apesal?mogok?

blogspot ko kenapa?sentap ke ape ha?

haritu aku mcm Mek Cher x boleh log out sampai ke sudah. Ini pulak x boleh nak komen, even to certain blog pon x boleh nak komen.

Kpd pengdrop komeng komen jgn igt aku x mau reply tau. blogspot ni apesal tah buat peel.

Tadi aku layan Juvana, betul la cakap kawan aku kalau tgk mmg melekat. Padahal citer dia dalam tu je. Lepas tu mcm banyak x logik [bapak aku kan keje bab2 tu] even x sama dgn penjara org dewasa juvana ni rileks sikit but still tu penjara. Malas nak elaborate panjang la.

Kisah juvana tu hari ni pasal buli2 ni. So [maybe dari facts gak] org buli ni asal dr rumah. Mungkin ade la sejarah mcm kena dera semua ni kan?So one of budak juvana tu mmg kaki pukul buli sbb ayah dia dera dia dulu. Lepas tu dia lepaskan marah dia dgn buli balik budak sekolah kira korang tau la stok budak nakal skolah la spi satu tahap budak ni dah break school record [dl acara kesalahan jenayah][ la jadik sekolah panggil bapak dia. Then bapak dia bedal anak dia ni kat sekolah jugak. Pap!! Terus aku teringat....

Masa dulu aku jadik cikgu kejap tu. Ada la budak ni . Sekolah aku ni semua pompuan kepada sapa tatau. Ni kisah masa aku jd cikgu tau bukan kisah aku zaman jadik budak sekolah. Jadik budak ni kira nakal abeslah. Budak pompuan punya nakal , kalau form 1 baru nak jinak2 tu abes kuat ponteng sekolah, lepak, bf sana sini sng citer kalau bahasa kasar "budak liar" la. Ada je masa tu ramai cikgu anti dia. Yelah kalau ko budak cerdik pandai rajin cikgu sayang la. Normal la tu. Then kalau ko keje meliar je cmtu sapa suka ye dak?Budak ni selidik2 rupanya dengarnya mak dia sakit. Ikut citer dia la, dr cikgu disiplin korek2 , then dia bapak dia je la ke hulu ke hilir entah p mana kan? Kira senang cakap dia ni masalah family la. Tp sbb banyak la kes2 sume then sampai tahap bapak dia antar dia pergi skolah agama kat satu negeri ni suruh dekat dgn akak dia sng nak pantau.

Then dia form 2 macam tu dia balik semula ok ke sekolah aku ngajar tu. Katanya anta sekolah jauh pun sama je x leh handle. Ade je pihak x puas hati dia dtg balik takut dia influence budak2 lain. Entah la mmg la dr tgk dia luaran macam "budak liar". Tapi kita x kenal dia betul2 kan? I dont know aku pun x brani nak judge. And nak jadik citer kantoi la one day dia ngn sorg budak lg isap rokok kt blakang sekolah. [ok masa ni aku dh terigt citer korek2 buntuit yang JA citer tu..haha!] . So mmg sekolah tunggu je alasan x nak simpan budak tu kt sekolah dah. Nak lak kantoi kes ni [dgrnya masa tgh isap rokok tu dia x lak isap dia neman je, maybe dia x isap kawasan skolah kot, entah again aku x brani judge]. So dh kantoi panggil la bapak dia dtg kan. Maybe pakcik ni malu sama kot sbb anak buat hal. Korang tau x, dia bedal anak dia dgn tali pinggang bersungguh2 depan ofis sekolah tu , dpn sume cikgu!Gila x?Sampai lembik budak tu. Tu aku tgk citer juvana tu aku tgk bapak budak tu bedal anak dia kt sekolah sebijik mcm aku tgk dulu. Entah sekang jadik ape dah budak tu. Sian kan?

Aku dulu x skolah asrama so aku x tau. Memang banyak je kan kisah2 buli2 ni. Kawan aku ada cerita kadang2 rules senior bagi tah hape2 tah mcm dia kena tu ko x boleh duduk bersila atas kerusi kt dewan makan la, jalan ko x leh tgk2 laki la, yang syok nya kalau laki panggil ko tak leh nyahut la, ade lg kalau org panggil ko , ko x boleh persoal la nape dia panggil ko, mcm "kenapa ko panggil aku?" haha!ape ni?ptt la ade je kawan2 aku dulu cabut balik sekolah lama. kan?tah hape2 punya rules.

Ni dah melalut dr blog buat hal ke citer buli ni ape hal. Ok nak sambung main game!haha!

Buyui

3 comments:

jejaka anggun said...

dulu masa aku sekolah, aku disayangi semua.

azataq said...

masa aku sekolah pun xda asrama....tp ai mmg bdk baik kat sekolah...

buyuiazliana said...

JA: ko mesti sekolah sume pompuan ko sorg laki kan sbb tu disayagi sume :D

cher: psl ko baik buat aku berfikir setgh jam, bukan ko sama ke sekolah ngn aku?haha