Wednesday, May 11, 2011

selamat beramal

Semalam aku bbm dgn kak shma, citer psl sah ke solat pki perfume?almaklumla kitaorg aritu gila memborong perfume [especially kak shma la] dah kalau boleh air freshner kereta dia pun nk sembur perfume , mewah kan?x pe dia org ado2..haha!

so aku cakap dgn dia "b x nak debat2 pasal ni, sbb b pun bukan baik sangat so sok kita google erk?"

maka harini aku pn google, so nak la share ngan korang

so dr hasil google, maka...ustaz tu cakap sah pakai perfume masa solat sebab alcohol tu bukan jenis utk makanan [arak] tu alcohol industri. tak caya? baca sini

lepas korek2 lagi nampak pulak hukum memakai wangian di kalangan wanita . tapi entry ni aku nk highlight pasal hukum pakai perfume ketika solat maka korang baca ni sendiri ye

tadik pun korek2 ade yang tanya kalau yang pakai deoderant tu nak elak bauk tengik camne? ha itu ade kat sini pulak

maka rajin2lah membaca dan selamat beramal...

*betul2kan selendang x nak kasik jambul terkeluar

Buyui

4 comments:

Cherrylicious said...

aku rasa yg pompuan tu kan...sebab sekarang kan byk pompuan..eh bukan byk...hampir semua pompuan keluar bekerja kan..xkan lah dorg nak keluar ngan bau bdn kan..nak2 kalau peniaga..mau lari customer karang...cam mana???

jejaka anggun said...

persoalannya, solat x?

Anonymous said...

Sentap....dari zaman Uni aku dah ckp pakai perfume boleh bawak smayang!! sentap tak caya n lopa apa yang aku ajar.......huh!

buyuiazliana said...

cher: baca link psl pki deoderant tu erk

JA:kan??:P

Mr I: bila ms u cakap?