Sunday, May 30, 2010

cerekarama minggu ini

today saya mau cerita pasal satu relationship...kisah benar jeng-jeng-jeng...walaupun ai sendiri tidak pasti punca dan masalah terjadinya kisah ini...[wah dah macam nak menulis karangan lagi ni apasal....dah macam feeling cik sri siantan pun ada ha]

kisahnya suami isteri yang baru saja ada anak...tak sampai lagi setahun dah cerai berai..oh..mereka bukan lah celebrity hollywwod ok kawin cerai dapat duit..and now sang suami sudah gila nak balik dengan sang isteri [isteri pun sama jugaklah termakan pujuk rayu si suami] maybe for anak mereka berbaik semula...

macam mana boleh cerai...si suami la...suka suki lafaz cerai maka cerailah ia...itulahh orang dah cakap akal lelaki ada berapa?9?sebab bila jadi kes-kes baling pinggan taklah suka-suka je lafaz cerai macam nak nyanyi lagu sifir macam siti sifir tu...kesudahannya laki bini dah macam laila majnun...rindu-rindu...sakit-sakit...bengong la

parents for both side pon ikut sama masuk campur...sah-sah la masing-masing nak bela anak masing-masing kan?anak sendiri betul menantu salah...yang sorang cakap menantu pompuan suka melawan balik cakap laki so laki tak tahan la...yang sorang lak cakap menantu laki kuat cemburu...tapi pada ai la kan...kalau dah gaduh laki bini pun sampai membawa ke cerai berai ni tak payahlah nak libatkan mak bapak...korang dah besar kan?lainlah masing-masing baru nak ambik PMR ke...

so now the couple dalam proses nak rujuk semula...mungkin ada la dua kemungkinan..mereka akan lebih mengenali lagi lepas ni...or same situation will happen again...harap-harapnya janganlah kan....oh lupa nak menambah..mereka ini kahwin atas family arrangement...gasak kau!

p/s:maybe betul ada orang cakap perkahwinan itu satu percaturan

Buyui

2 comments:

jejaka anggun said...

lenkali kawin sesama jenis... xder la cerai berai. ahaks!!!

buyuiazliana said...

JA-salah sttment tu...lenkali kawen sesama jenis...x de lah nk terjejas ape pon kalau pisah nanti....