Monday, May 17, 2010

teacher's day part 2

mood hari guru tak habis lagi sebanarnya..tadi tengok kat FB kak Suzie dok tag semua dalam celebration semalam..ala...mak jeles la pulak.....kalau mak ada sah-sah muka aku dok depan sekali dalam 80% pic collection dia kan...?ko ni pesal Miss B emo tak tentu hala ni?

pengalaman 2 tahun mengajar tu dah cukup pada ai serik sebenarnya nak jadi chegu ni...hehe...orang-orang lain yang suka ai sokong niat mulia uols..maybe for me i'm not born to be a teacher...a lecturer maybe...sebab....mak sokaaa bawak kereta menjalar parking depan-depan pintu masuk kolej...dengan ekon bagai kelas..mak sokaa..see....tak ikhlas kan mengajar so jangan jadi chegu Miss B..jangan...

"macam mana la B jadi chegu?shima teringin one day pergi ngendap B ngajar" ayat tu sampai hari ni ai ingat...Mr I pon dengar2 dengar je Kak Shima cakap camtu..dia pun menggedik nak ikut...too late uols..too late...sekarang takde dah korang nak tengok muka seriyes ai kerut-kerut tu..haha!

seriyes?mau pitam sapa yang memang kenal ai kan...?macam mana la ai boleh seriyes kerut-kerut kening...masa ngajar...ya allah betul ada budak tu sampai meleleh-leleh air mata sebab ai gertak dia nak kasik dimerit aka denda semata-mata dia salah pakai baju masa PJ ... kesian jugak...tapi dah dia menangis macam sedih cerita hindustan tu apasal ntah..hehe...tapi alhamdulillah sepanjang ai mengajar tu tak ada lagi lah parents datang merapat sembah jumpa ai lagi...

tapi tu semua memories la...tapi bak kata my friend Miss Nadia "once a teacher u'll be always a teacher.." ada jugak ai dapat satu dua ucapan teacher's day ni.. [apesal dialog aku ni dah macam primadona melayu pencen tak dapat job berlakon dah ni?]terima kasih la...so tahun depan ai nak try ambik cuti celebs teacher's day sesama kat Convent tu..harus meriah la ai ada bersama...masa tu mau terkesima bekas2 student tengok mak berjoget atas pentas tu...pitam!!

p/s: i loike to be a researcher...SUKA SANGAT baca jurnal =)

Buyui



4 comments:

jejaka anggun said...

hebat hikayat nih. bole dijadikan filem epik.

Jantan Keparat said...

hakhak..
primadona melayu pencen x dapat job!
hakha!

buyuiazliana said...

JK-hi si keparat..hak hak hak!

buyuiazliana said...

JA-ai nk berlakon jd merong mahawangsa tp yusry reject so kenalah buat epik sendiri....