Wednesday, May 12, 2010

nasihat

*mak aii beriya study ..confirm final dapat A+++ [akak ni dik pejam mata je x yah study teruk mcm ni...pon lepas je subjek ni..miahahaha]

ok...sekali sekala ai nak selitkan juga nasihat-nasihat kepada anak-anak sekolah tak habis lagi...aha...jangan ingat "ohh entry ni untuk peringkat menengah rendah je...aku belajar dekat menara telekom [gading] dah....tak payah baca" hepp..hepp..jangan fikir camtu ye..as long as uols ni dinamakan student kena paksa jugak baca entry ni..kepada orang dah habis sekolah baca jugaklah...bolehlah nanti kita gelakkan dia diaorang yang tak habis-habis belajar ni..jom pakat gelak...hahahaha!budak sekolah!comot!hingus meleleh!hahaha! * ekstremenya kau Miss B...




my aunty pernah cakap macam ni "kalau belajar susah..kerja nanti mesti senang...kalau masa belajar nak senang..kerja nanti mesti susah"




cth:kalau budak tu masa belajar gile study sampai kerut-kerut kening..so pointer dia ok..nanti kerja nanti bagooosss so boleh la jadi boss goyang kaki je....tapi kalau masa study kerja nak jimba je....[orang suruh kau pi tengok muzium anatomy kau pergi tengok pameran hantu kat muzium negara, orang suruh tunggu test run dekat lab kau pergi lepak minum pastu pergi midbeli tengok wayang ] <--- saya Buyui bukan nama sebenar ... so nanti kerja pun nan ado la...sebab pointer kau tak cantek so jadi la kuli batak...padan muka!




tu la sapa suruh main-main masa belajar?kalau kau tak pergi kerja melepak je dulu confirm next week macam balut kacang tanah je kau explain macam mana protein extraction, SDS,PCR segala kan..???[ohh jangan la budak practical tau belog ai ni....kalau tak mau dia pulak explain kat ai]




p/s:so now kena baca balik menatang tu semua...kerut kening bermula...Prof Dr Maude Phipp if u read this please add me on FB...haha!




Buyui

4 comments:

jejaka anggun said...

stim plak tgk pic tuh... ahaks! curik la.

buyuiazliana said...

JA-curik jangan x curik.....;)

Anonymous said...

u know what..its totaly two different things reading all those bio-medical thingy now, compare to masa study. masa study macam hampeh paksa tak masuk2...now baca sekejap i can explain to my boss (my boss auditor...bukan budak science) easily. understanding also much better.
beleive u would feel d same as well.
anyway..sentap ko gelakkan aku. tau ar aku budak belajar lagik!

buyuiazliana said...

anoy-betol2!keje nanti lain rasa...masalahnya den kena explain dekat budak science bukan boss ..kalau boss x pe lg...

AAK ko sentap ke x?